God flyt i pinsetrafikken på Østlandet

Det er ventet mer kø inn mot hovedstaden i løpet av mandag kveld. Illustrasjonsfoto.
Det er ventet mer kø inn mot hovedstaden i løpet av mandag kveld. Illustrasjonsfoto. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Pinsehjemfarten skaper foreløpig ikke de store problemene på Østlandet, men flere råkjørere er stoppet i Østfold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en rolig start på dagen forventer Statens veitrafikksentral en økning i antall bilister som vender nesa mot hovedstaden utover kvelden.

– Det er meldt om litt økende trafikk fra Østfold og nedover, ellers ser det greit ut enn så lenge, sier trafikkoperatør Mette Brunes ved Veitrafikksentralen til NTB.

Hun melder om rolige forhold så langt andre pinsedag, utover et trafikkuhell på E6 ved Moss i nordgående retning som skapte litt kø i en periode.

Les også: Bunadsvær i sør, stillongs i nord

Lite kø har åpnet for gode hastigheter på enkelte strekninger. I Lardal ble 50 sjåfører stoppet under en kontroll, skriver Østlands-Posten. Og mens Utrykningspolitiet (UP) i Østfold målte en bilist til 150 km/t i 110-sonen, kom nok en råkjører forbi.

– Han hadde minst 170 på nåla, siden snittfarten ble målt til 162 km/t, sier politiinspektør Stein-Olaf Røberg, som er distriktsleder for UP i Øst og Innlandet politidistrikter, til TV 2.

Begge bilene var på vei nordover fra Svinesund.

– Det er mange som har vært på svenskehandel i dag, men vi må få sagt det: Det er ingen ting som bør stresse folk i dag; det er fremdeles lenge til 17. mai, sier Røberg.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus