Meny

Ingen løsning i sikte for hotellstreiken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På 17. mai, selveste nasjonaldagen, tas ytterligere 50 hotell- og restaurantansatte ut i streik.

Dermed er ytterligere fire bedrifter rammet av streiken: Radisson Blu i Haugesund, Peppes Pizza på Gardermoen, Vollan Gjestestue i Troms og Sunndalsøra hotell.

Streiken har nå vart i nesten tre uker, og med de siste plassfratredelsene har drøyt 7.200 ansatte lagt ned arbeidet. Lørdag verserte det rykter om at NHO Reiseliv ville komme med et konkret forslag til løsning. Men Fellesforbundet vet ingenting om et nytt initiativ, ifølge informasjonssjef Vidar Grønli.

– Vi har ikke fått noen henvendelse fra NHO Reiseliv, sier han til NTB.

– Vi er åpne for å snakke med motparten. Men så langt har det ikke vært noen interesse, konstaterer han.

Les også:  LO-topp kjøpte pizza på restaurant i streik

De hotell- og restaurantansatte streiker først og fremst for retten til lokal forhandlingsrett, noe NHO Reiseliv motsetter seg. Arbeidsgiverne argumenterer blant annet med at det vil bli urettferdig dersom ansatte i en og samme hotellkjede får ulik lønn.

Det har så langt ikke vært aktuelt å anse en hotellkjede som én enhet, med likelydende avtale for de ansatte, opplyser Grønli.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus