Terrorsiktet asylsøker fremstilt for varetekt

En 26 år gammel mann som er siktet for å ha vært tilknyttet en terrororganisasjon i Syria, ble mandag framstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil begjære mannen fengslet i fire uker. Han ble fredag pågrepet og siktet etter terrorbestemmelsenes paragraf 147d i den gamle straffeloven. Bestemmelsen går ut på at en person kan straffes med fengsel i inntil seks år for å ha deltatt, rekruttert til eller gitt økonomisk eller materiell støtte til en terrororganisasjon.

– Jeg kan ikke kommentere siktelsen ut over dette. PST valgte å gå til pågripelse av mannen etter at retten ga sin tilslutning til at vi kunne foreta en ransaking hos ham, sa politiadvokat Anne Karoline Staff til NTB søndag.

Mannens forsvarer Niels-Christian Schelver Petersen opplyser til Rogalands Avis at klienten hans ikke erkjenner skyld etter siktelsen.

26-åringen ble pågrepet fredag morgen på et asylmottak i distriktet i Sør-Rogaland, ifølge avisen.

Mannen skal ha kommet til Norge i september i fjor. Han skal ha hatt forbindelse til Nusrafronten i Syria, en opprørsgruppe som er tilsluttet al-Qaida-nettverket og regnet som terrorister av blant annet FN og USA.

Personvernpolicy