Meny

Minst 20 russ i masseslagsmål i Oslo

Illustrasjonsfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To russebusser er utvist fra Oslo sentrum etter at opptil 50 russ barket sammen i et masseslagsmål på Skøyen natt til mandag. Ingen ble alvorlig skadd i episoden.

Oslo-politiet opplyser at de fikk en rekke nødmeldinger om slagsmålet ved 1.30-tiden. De første meldingene gikk ut på at enkelte hadde blitt sparket i hodet, og at noen var alvorlig skadd.

– Da vi kom til stedet, fikk vi raskt kontroll på situasjonen, og folk sluttet å slåss. Heldigvis fant vi ingen alvorlig skadde, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: Minst elleve russ anmeldte voldtekter i fjor

Totalt var minst fire russebusser og mellom 20 og 50 russ involvert i masseslagsmålet. Politipatruljene på stedet har snakket med medlemmene av russebussene. Stokkli kjenner ikke til bakgrunnen for slagsmålet, men kan opplyse at to av bussene – én hjemmehørende i Asker og Bærum og én i Oppegård – er bortvist fra Oslo i 24 timer.

Episoden var ikke det eneste russerelaterte oppdraget politiet måtte rykke ut til natt til mandag. Også på Grønmo lenger sørøst i Oslo skapte russen trøbbel.

Les også: Jenter teipet fast til lyktestolper av russ

Ved 2.30-tiden fikk politiet melding om bråk, steinkasting og forsøpling mellom flere russebusser ved Grønmo. Noen av bussene hadde kjørt av gårde før politiet kom fram, men fire busser ble stanset og pålagt å rydde søppel på stedet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus