Meny

Bjurstrøm provosert av kvinnesyn blant noen russ

Illustrasjonsfoto: Kyrre Lien / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Likestillingsombudet sier kvinnesynet hos noen russ tyder på at likestillingen har lyktes dårligere enn vi har trodd.

Ombud Hanne Bjurstrøm uttaler seg til Aftenposten etter at avisen i et større oppslag lørdag viste kvinnesynet som eksisterer blant enkelte mannlige russ. Der beskrives det blant annet hvordan sex nærmest brukes som valuta for å oppnå popularitet. Den tar særlig for seg yngre jenter som ønsker å feste med russen.

Bjurstrøm er påpasselig med å understreke at forholdene som kommer fram, ikke er et bilde av norsk ungdom generelt. Hun er likevel provosert av holdningene noen fremviser.

Les også:  Rektorer vil endre eller avvikle russefeiringen

– Det betyr at vi ikke har lyktes med mye av det vi trodde vi hadde lyktes med, sier Bjurstrøm, som ikke har noe godt svar på hvorfor ressurssterk, opplyst norsk ungdom inntar såpass kvinnefiendtlige roller.

– Men vi lever i en overfladisk tid med et enormt press på å være vellykket. Og det å være kul omfatter også å være vågal og frempå seksuelt. Mange er usikre og det blir vanskelig å sette grenser, sier ombudet.

Hun håper og tror det er snakk om at det som kommer fram er kortvarig og noe ungdommene legger av seg når de trer inn i et mer likestilt voksenliv.

Les også:  Ufrivillige fotgjengerruss

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus