Uheldig mann dumpet koffert ved synagogen i Oslo

Politiet har funnet mannen som satte fra seg en koffert utenfor synagogen og utløste en storaksjon. Han har forklart til politiet at han hadde funnet den i en container.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Så fant han ut at den ikke var så fin, og bare satt den fra seg et dårlig valgt sted, sier etterforsker Håkon Berg ved Sentrum politistasjon til Aftenposten.

Årsaken til at han plasserte den der han gjorde, var at den da var litt ut av veien.

Ikke straffbart

Oslo-politiet har nå avsluttet etterforskningen og anser saken som løst. Ingen er siktet for noe kriminelt.

– Det er nok bare gjort i dumhet, sier etterforsker Håkon Berg til Aftenposten.

Tidligere statsadvokat Gert Johan Kjelby, som nå er forsker ved Universitetet i Bergen, sier det kan være straffbart å utløse falsk alarm. Men da må handlingen være gjort bevisst og med forsett om å skape frykt.

Utløste storaksjon

Det var en ansatt ved synagogen som varslet politiet i 7-tiden fredag morgen. Koffertens plassering gjorde at politiet valgte å tilkalle bombegruppa for å undersøke den nærmere.

Overvåkningsbilder viste en mann som ved 4-tiden natt til fredag plasserte kofferten utenfor synagogen i Bergstien i Oslo og forlot stedet.

Cirka klokken 11.15 meldte politiet på Twitter at kofferten var tom.

– Krimvakta har sikret kofferten, sa politiets innsatsleder på stedet, Gunhild Finne Nilsen til pressen etter at situasjonen var avklart.

Takknemlige

Det Mosaiske Trossamfund sier til NTB at de synes politiet håndterte situasjonen på en god måte.

– Vi er svært takknemlige for politiets raske reaksjon i situasjonen som har oppstått, sa styremedlem Michael Gritzman i Det Mosaiske Trossamfund mens bombegruppa undersøkte den mistenkelige kofferten.

Også i mars i fjor rykket bombegruppa ut til synagogen. Den gang ble en mann sett løpende ut ved bygningen overfor synagogen. Mannen hadde med seg en gjenstand som han la fra seg bak synagogen. Gjenstanden viste seg å være en bag uten farlig innhold. I september 2006 ble synagogen beskutt, og vaktholdet i området ble deretter forsterket.

Se opptak av direktesendingen fra synagogen tidligere fredag:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus