Bilopphoggeri godtar ikke forelegg etter dødsbrann

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Trondheim Bil-demontering vedtar ikke forelegget på en million kroner etter dødsbrannen i mai i fjor. Én person døde, og to ble alvorlig skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både forelegget og tiltalen mot den daglige lederen for bedriften ble onsdag sendt til Sør-Trøndelag tingrett for beramming, sier politiadvokat Aage Sliper Midling til Adresseavisen. Ettersom forelegget ikke er vedtatt, forsvinner strafferabatten, og Milding har varslet at han vil be om at selskapet ilegges en bot på 1,2 millioner og pålegges å betale sakskostnader.

Det er ikke klart når saken kommer opp for retten, men når det skjer, vil det trolig bli satt av tre dager, forteller Milding.

Les også: Daglig leder tiltalt etter brann på Øysand i fjor

Avisen har ikke lyktes med å få en kommentar fra Frode Wisth, som representerer den daglige lederen, en 42 år gammel kvinne.

– Hun beklager på det sterkeste det som har skjedd og kjenner daglig på kroppen konsekvensene av ulykken, sa Wisth i april, før hans klient og bedriften hadde tatt stilling til straffskyld og til forelegget.

Brannen på bilopphoggeriet oppsto 26. mai i fjor. Tre ansatte ble sendt til Haukeland universitetssjukehus med kritiske skader. 30 år gamle Leif Inge Høvik døde på sykehuset dagen etter brannen.

Personvernpolicy