Meny

700 takker ja til Westerdals-forlik

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

700 tidligere Westerdals-elever har akseptert et forlik med skolen. Mellom 400 og 500 vil fortsatt gå til søksmål, melder Dagens Næringsliv.

1.300 tidligere elever fremmet krav på over 110 millioner kroner i erstatning etter å ha betalt for mye i skolepenger. Skolen kom med et forlikstilbud på 50 millioner kroner og satte frist til midnatt natt til fredag med å akseptere tilbudet.

Det innebærer at de fleste elevene som betalte for en treårig utdannelse, får tilbake mellom 40.000 og 60.000 kroner.

Les også: Økokrim har siktet Westerdals for grovt bedrageri

Westerdals bekrefter overfor Dagens Næringsliv torsdag at 700 tidligere elever foreløpig har takket ja.

– Vi er tilfreds med at så mange ønsker å avslutte denne saken nå, noe vi tror er en fordel for alle involverte, skriver rektor Tine Widerøe ved Westerdals.

Fortsatt er det etter det avisen erfarer mellom 400 og 500 elever som vil gå til søksmål mot skolen.

Les også: Rundt 700 tidligere elever vil trolig saksøke Westerdals

Elevene har gjennom advokatene fremmet krav om tilbakebetaling av over 100.000 kroner.

– Vi beklager at det ser ut til å bli en rettssak, men vi er forberedt på det. Vår advokat mener at høyskolen vil stå godt i en rettslig prøving av kravene, skriver Widerøe.

Kunnskapsdepartementet har anmeldt den private høyskolen og krever til sammen 56 millioner kroner tilbakebetalt – penger som ble gitt i stats- og studiestøtte. Tirsdag ble det kjent at Økokrim sikter Westerdals for grovt bedrageri for å ha mottatt 35 millioner kroner i uberettiget statsstøtte. Siktelsen gjelder forhold i perioden 2002-2012.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus