Enighet i NRK-meklingen – storstreik avverget

Det blir ingen storstreik i NRK. Partene er enige i årets lønnsoppgjør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partene hadde frist til midnatt natt til torsdag med å bli enige, men først tolv og en halv time på overtid kom meldingen om at partene var enige.

Dersom det ikke hadde blitt enighet, hadde 1.700 medlemmer i Norsk Journalistlag og 685 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) gått ut i streik, noe som ville rammet sendingene på TV og radio kraftig.

Norsk Journalistlag opplyser at de har fått et flatt tillegg til alle på 13.000 kroner, penger til utjevning og gjennomslag for flere sentrale krav. Ingen får mindre enn 2,1 prosents lønnsøkning. Minstelønnssatsene økes med 20.000 kroner og det er satt av penger til en sentral pott til utjevning av lønnsforskjeller i NRK. Ulempetillegg skal økes, og medarbeidere skal få betalt for arbeid i sosiale medier på fritiden.

– Vi er fornøyd med at vi har fått en sosial profil på oppgjøret, med en justeringspott som monner, sier forhandlingsleder og leder av NRKs journalistlag, Richard Aune.

Administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter betegner meklingen som utrolig krevende.

– Til slutt fikk vi dem til å forstå at oppgjøret måtte være innenfor rammene til frontfaget. Det satt langt inne, sier hun til NTB.

Les også: Håp om enighet i NRK-meklingen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus