Meny

Sjåfør siktet etter at russ slo hodet i tunneltak

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 19 år gammel russ er kritisk skadd etter at han slo hodet i tunneltaket i Arnanipatunnelen øst for Bergen natt til torsdag. Sjåføren er siktet etter hendelsen.

– Foreløpige undersøkelser tyder på at 19-åringen har stått på taket på en russebuss og truffet noe i tunneltaket, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Vest politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 2.37 natt til torsdag. AMK meldte at gutten hadde pådratt seg hodeskader og at skadene ble betegnet som kritiske. 19-åringen ble fløyet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus, og sykehuset bekreftet det alvorlige skadeomfanget litt senere på natten.

Sjåføren siktet

Føreren av bussen, en mann i 40-årene fra Litauen, er foreløpig siktet for brudd på veitrafikkloven, sier politiadvokat Kjetil Tomren til Bergensavisen.

Sjåføren hadde ikke førerkort på seg, men kunne vise papirer på at han har gyldig kjøretillatelse. Disse har politiet nå tatt beslag i.

Hvor i tunnelen ulykken skjedde er ikke kjent, eller om sjåføren var klar over at en russ befant seg på taket. Tomren sier etterforskningen forhåpentlig vil gi klarhet i hva som har skjedd.

– Vi har snakket med sjåføren, russ og vitner, men det vil bli opp til etterforskningen å avdekke hvordan dette har skjedd, sa operasjonsleder Magnussen.

Veitrafikksentralen har kamera i tunnelen, men det er ikke opptaksfunksjon, skriver avisen.

Flere vitner

– Etter å ha kjørt gjennom Arnanipatunnelen stanset tre av bussene i en busslomme ved Øyrane Torg. Der fant de en hardt skadd medruss på taket av bussen, sier Endre Laukeland, leder for forebyggende seksjon ved Bergen Nord politistasjon, til Bergensavisen.

Ifølge Laukeland var flere av den skadde guttens medruss vitne til den alvorlige ulykken. De ble ivaretatt av helsepersonell på stedet.

Torsdag formiddag var det ennå ikke kjent hvor mange som var om bord i bussen da ulykken skjedde og hvilke skoler de tilhører. Ifølge Bergensavisen er russ fra flere forskjellige skoler tilknyttet russebussen.

19-åringen tilhører Fana Gymnas, og både elever og lærere ble i morgentimene torsdag orientert om den alvorlige ulykken, skriver VG.

Kriseledelse

– Elever og ansatte er orientert, og det har vært samlinger nå. Vi skal også være til stede der i løpet av dagen, kunne Svein Leidulf Heggheim, opplæringsdirektør i Hordaland fylkeskommune, fortelle.

Fylkesrådmann Rune Haugsdal sier til Bergens Tidende at de tidlig torsdag morgen satte krisestab for å tilrettelegge for informasjon og oppfølging av skolene.

Russepresident i Hordaland, Tormod Saue, er fortvilt over ulykken, og sier dette er noe som ikke skal skje.

– Ber om forståelse for at vi ikke kommenterer dette ytterligere inntil videre. Fokus blir å ivareta de involverte og håpe på det beste for våre medruss, skriver han i en tekstmelding til VG.

Populært