Mood forsvarer norsk Syria-oppdrag

Robert Mood mottok tirsdag Fritt Ords Pris. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Robert Mood mottok tirsdag Fritt Ords Pris. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Generalløytnant Robert Mood åpner for en større intervensjon i Syria og forsvarer Norges militære oppdrag i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den frittalende offiseren har flere ganger deltatt i diskusjonen om det norske Forsvaret, også om internasjonale bidrag. Nå støtter han norsk deltakelse i kampen mot ekstremistgruppen IS, skriver Klassekampen.

– I dagens Syria finnes det nesten bare dårlige løsninger og vonde valg. Likevel mener jeg at det som nå gjøres, i tett dialog med kloke mennesker i området, er det beste vi kan gjøre. Vi forsøker å trene opp de som representerer gode krefter i landet. Det er mange utfordringer med dette, men det er bedre enn ikke å gjøre noe, sier Mood.

– Det enkleste av alt er å finne problemer og rope høyt om hvor vanskelig og farlig det er å gjøre noe.

Mood har selv bodd i Syria i flere perioder, og i 2012 ledet hans FNs observatørkorps. Han mener Vesten har sviktet sivilbefolkningen i landet.

– Det kan komme tilbake og bite oss voldsomt i årene som kommer. Unge generasjoner som har flyktet, vil bære dette med seg som en bekreftelse på hul retorikk fra Vesten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus