Davidsen videre i kokkekonkurransen Bocuse d'Or

Christopher W. Davidsen (t.h.) under kokkekonkurransen Bocuse d'Ore Europe i Budapest tirsdag. Foto: Laszlo Balogh (Reuters / NTB scanpix)
Christopher W. Davidsen (t.h.) under kokkekonkurransen Bocuse d'Ore Europe i Budapest tirsdag. Foto: Laszlo Balogh (Reuters / NTB scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske kokken Christopher W. Davidsen kom på andreplass i Bocuse d'Or Europe og går dermed videre til verdensfinalen i Lyon i 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinnerne i Bocuse d'Or Europe:

Disse landene gjorde det best i Bocuse d'Or Europe og er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i Frankrike til neste år.

  1. Ungarn
  2. Norge
  3. Sverige
  4. Frankrike
  5. Island
  6. Finland
  7. Nederland
  8. Sveits
  9. Belgia
  10. Danmark
  11. Estland

Med sølvmedaljen følger en premie på 9.000 euro – drøyt 80.000 kroner.

Vertslandet Ungarn kom på førsteplass i konkurransen, mens Sverige kom på tredjeplass.

Kokker fra 20 land deltok i konkurransen, der de måtte forberede og presentere en kjøttrett og en fiskerett for 14 personer. De elleve beste fikk dra videre til Bocuse d'Or Lyon i Frankrike, der de til neste år får bryne seg mot kokker fra hele verden.

Dansk skuffelse

Den danske kokken Morten Falk og hans lag havnet på en tiendeplass. De er altså med videre til Lyon, men flere er skuffet over plasseringen.

– Jeg synes det er helt utrolig. Jeg skal undersøke nærmere hva som kan ha gått galt, sier dansk TV2 s matekspert, Rasmus Kofoed.

Han smakte alle de 40 finalerettene og mente Danmarks bidrag hørte hjemme i topp fire.

Tidligere på dagen fikk det danske laget konfiskert en ingrediens – syltet løk – fordi ingrediensen var i strid med reglene. Det er lov å ha med syltede produkter som ingredienser til konkurransen, men de kan ikke være hjemmelagde, skriver TV 2.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trent i tre måneder

I tillegg til Davidsen besto det norske laget av commis Håvard Werkland og trener Gunnar Hvarnes. Laget har trent i tre måneder på Gastronomisk Institutt utenfor Stavanger.

Davidsen vant i fjor høst konkurransen Årets kokk, som ble arrangert i Mathallen i Oslo. Han kommer fra Stavanger og er til daglig konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim.