Meny

Færre blir norske statsborgere

I fjor ble det registrert 12.432 personer med nytt, norsk statsborgerskap. Det er en nedgang på 18,9 prosent fra året fø. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor ble det registrert 12.432 personer med nytt, norsk statsborgerskap. Det er en nedgang på 18,9 prosent fra året før, som på sin side var et rekordår.

Tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser til dels store endringer blant dem som får norsk statsborgerskap. Den største nedgangen var blant tidligere statsborgere fra Somalia, med hele 60 prosent færre overganger til norsk statsborgerskap i 2015 sammenlignet med året før.

På den andre siden av skalaen finner vi nordamerikanske statsborgere, der økningen i antallet som har blitt norske statsborgere har økt med hele 84 prosent.

Av dem som fikk overgang til norsk statsborgerskap i 2015, var det flest fra Eritrea, Afghanistan og Irak. Gruppen fra Eritrea økte mest fra 2014 med 1.100 personer – dobbelt så mange som året før.

Kjønnsfordelingen er relativt lik i de fleste gruppene, bortsett fra blant annet thailendere, filippinere, vietnamesere, brasilianere og ukrainere, der minst tre av fire var kvinner.

Tallene fra SSB viser at 24 prosent av dem som fikk norsk statsborgerskap, var bosatt i Oslo. Deretter fulgte Akershus med 12 prosent og Rogaland med 10 prosent.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus