Meny

Kan bli NRK-streik ved midnatt

NRK-ansatte går ut i streik natt til torsdag, om ikke det blir enighet under meklingen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom det ikke blir enighet mellom NJ, LO og Spekter hos Riksmegleren onsdag, går NRK-ansatte ut i streik midnatt.

Norsk Journalistlag og LO Stat møter arbeidsgiverorganisasjonen Spekter til mekling hos Riksmegleren onsdag klokken 10 for å forsøke å komme til enighet om en ny overenskomst om lønnsoppgjøret i NRK.

– Vi jobber alltid for en løsning, men jeg må erkjenne at vi står langt fra hverandre. NRK vil ødelegge lønnssystemet og sette urettferdighet i system. Trekker ikke NRK seg på dette kravet, vil faren for streik være overhengende stor, sier Lise Olsen, forhandlingsleder for LO stat i en pressemelding. LO Stat mekler for medlemmer i Norsk Tjenestemannslag og Musikernes fellesorganisasjon.

Les også:   Enighet i renholdsmekling

Totalt er det varslet streik for rundt 1.700 NJ-medlemmer og 685 LO-medlemmer dersom partene ikke blir enige i dag. Meklingsfristen går ut midnatt onsdag kveld.

En NRK-streik vil trolig få store konsekvenser, spesielt for direktesendt radio og TV. Helt konkret betyr det blant annet Eurovision-finalen lørdag 14. mai, den direktesendte 17. mai-sendingen og NRKs kamper under fotball-EM kan gå uten norske kommentarer.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus