Sakkyndig ut mot Thorkildsen i barnevernsak

Inga Marte Thorkildsen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Inga Marte Thorkildsen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Inga Marte Thorkildsen får kritikk fra en barnevernspedagog etter at hun for halvannet år siden leverte inn en bekymringsmelding om en familie hun ikke hadde møtt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I oktober 2014 skrev Thorkildsen en bekymringsmelding om at hun hadde «fått opplysninger som er bekymringsfulle». Hun kjente ikke familien, som allerede hadde hatt langvarig kontakt med barnevernet, skriver Dagbladet. Tre uker senere ringte Thorkildsen barnevernet om den samme saken. Samme måned startet en prosess som endte med omsorgsovertakelse tidlig i 2015.

Nå får Thorkildsen kraftig refs av en barnevernspedagog, som bruker eksstatsrådens Facebook-side til å fremføre kritikken.

«Jeg nekter å tro, Inga-Marte, at du ikke skjønner at når du, om enn som AVGÅTT statsråd, blander deg inn i en sak med slike alvorlige påstander som du gjorde, så legges det ekstrem vekt på dette. Det forelå INGEN andre grunner for å ta ungene enn det DU skrev», skriver barnevernspedagog Anne-Kathrine Eckbo-Fangan, som var leid inn som sakkyndig av moren i den aktuelle familien.

Thorkildsen reagerer på at Eckbo-Fangan tar opp saken i sosiale medier. Hun angrer ikke på at hun sendte bekymringsmeldingen.

– Jeg fikk troverdig informasjon om denne familien som jeg anså som alvorlig. Det var et samvittighetsspørsmål, sier hun.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus