Brann i asylmottak i Hallingdal

Tidlig tirsdag morgen brøt det ut brann i et planlagt asylmottak i Hovet i Hol kommune i Hallingdal.
Tidlig tirsdag morgen brøt det ut brann i et planlagt asylmottak i Hovet i Hol kommune i Hallingdal. Foto: Stian Strand / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidlig tirsdag morgen brøt det ut brann i et planlagt asylmottak i Hovet i Hol kommune i Hallingdal. Bygningen er totalskadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fakta om branner i asylmottak i Norge

• 10. mai 2016: Brann på det planlagte asylmottaket på Hallingkastet i Hol kommune i Buskerud. Bygningen ble totalskadd. Brannårsak ikke avklart.

• 20. desember 2015: Brann i et bygg i Tokke i Telemark som har vært • ktuelt å bruke som asylmottak. Bygget fikk store skader.

• 10. desember 2015: Brann på det kommunale asylmottaket i Levanger. Skyldtes trolig uaktsomhet fra en beboer, ifølge politiet.

• 6. desember 2015: Det planlagte asylmottaket Hotell Lune Huler i Lindås brant ned til grunnen. Politiet konkluderer med at brannen er påsatt.

• 29. november 2015: Brann i et stort telt på Vardåsen asylmottak i Asker som ble brukt til bespisning. Etterforskerne konkluderte med at bar ild var årsaken til brannen.

• 18. november 2015: Brann ved et planlagt asylmottak i Grue. Politiet tror brannen var påsatt.

• 11. november 2015: Brann ved det statlige asylmottaket på Tuv i Hemsedal. Politiet har ennå ikke funnet brannårsaken. En mannlig beboer er siktet for falsk forklaring.

• 16. januar 2015: Brann ved et asylmottak i Namsos. Politiet opplyser at de ikke har mistanke om ildspåsettelse.

• De siste seks årene har det vært 156 branner eller branntilløp på norske asylmottak, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI), offentliggjort 8. desember. UDI opplyser at de fleste branntilfellene er mindre hendelser i forbindelse med matlaging.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 4.52 tirsdag morgen. Det var en tilfeldig forbipasserende som sa ifra.

– Bygningen har fått store skader, men har ikke brent helt ned. Det er mulig at brannvesenet foretar en kontrollert nedbrenning, sier operasjonsleder Ole Kristian Nerby i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Han sier det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen, men opplyser at det ikke var noen personer i bygget da brannen ble oppdaget.

Bygningen er et tidligere pensjonat som i januar i år fikk midlertidig tillatelse til å benyttes som asylmottak i seks år framover. Pensjonatet hadde plass til 55 flyktninger.

Senhøstes i fjor var den en rekke branner på både planlagte asylmottak og mottak i drift. Tall fra desember i fjor viser at det de siste seks årene har vært 156 branner eller branntilløp på norske asylmottak.