Brann i asylmottak i Hallingdal

Tidlig tirsdag morgen brøt det ut brann i et planlagt asylmottak i Hovet i Hol kommune i Hallingdal.
Tidlig tirsdag morgen brøt det ut brann i et planlagt asylmottak i Hovet i Hol kommune i Hallingdal. Foto: Stian Strand / NTB scanpix

Tidlig tirsdag morgen brøt det ut brann i et planlagt asylmottak i Hovet i Hol kommune i Hallingdal. Bygningen er totalskadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om branner i asylmottak i Norge

• 10. mai 2016: Brann på det planlagte asylmottaket på Hallingkastet i Hol kommune i Buskerud. Bygningen ble totalskadd. Brannårsak ikke avklart.

• 20. desember 2015: Brann i et bygg i Tokke i Telemark som har vært • ktuelt å bruke som asylmottak. Bygget fikk store skader.

• 10. desember 2015: Brann på det kommunale asylmottaket i Levanger. Skyldtes trolig uaktsomhet fra en beboer, ifølge politiet.

• 6. desember 2015: Det planlagte asylmottaket Hotell Lune Huler i Lindås brant ned til grunnen. Politiet konkluderer med at brannen er påsatt.

• 29. november 2015: Brann i et stort telt på Vardåsen asylmottak i Asker som ble brukt til bespisning. Etterforskerne konkluderte med at bar ild var årsaken til brannen.

• 18. november 2015: Brann ved et planlagt asylmottak i Grue. Politiet tror brannen var påsatt.

• 11. november 2015: Brann ved det statlige asylmottaket på Tuv i Hemsedal. Politiet har ennå ikke funnet brannårsaken. En mannlig beboer er siktet for falsk forklaring.

• 16. januar 2015: Brann ved et asylmottak i Namsos. Politiet opplyser at de ikke har mistanke om ildspåsettelse.

• De siste seks årene har det vært 156 branner eller branntilløp på norske asylmottak, viser tall fra Utlendingsdirektoratet (UDI), offentliggjort 8. desember. UDI opplyser at de fleste branntilfellene er mindre hendelser i forbindelse med matlaging.

Politiet fikk beskjed om brannen klokken 4.52 tirsdag morgen. Det var en tilfeldig forbipasserende som sa ifra.

– Bygningen har fått store skader, men har ikke brent helt ned. Det er mulig at brannvesenet foretar en kontrollert nedbrenning, sier operasjonsleder Ole Kristian Nerby i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Han sier det er for tidlig å si noe om årsaken til brannen, men opplyser at det ikke var noen personer i bygget da brannen ble oppdaget.

Bygningen er et tidligere pensjonat som i januar i år fikk midlertidig tillatelse til å benyttes som asylmottak i seks år framover. Pensjonatet hadde plass til 55 flyktninger.

Senhøstes i fjor var den en rekke branner på både planlagte asylmottak og mottak i drift. Tall fra desember i fjor viser at det de siste seks årene har vært 156 branner eller branntilløp på norske asylmottak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus