Listhaug lemper på jobbkrav for asylsøkere

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil gjøre det enklere for asylsøkere å komme tidlig i jobb. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) vil gjøre det enklere for asylsøkere å komme tidlig i jobb. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Regjeringen vil fjerne kravet om at flyktninger må ha gjennomført asylintervjuet før de får lov til å jobbe her til lands, melder TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget er en del av stortingsmeldingen om integreringspolitikken som innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) legger frem onsdag.

– De som skal inn på det norske arbeidsmarkedet, skal vi kjenne identiteten til – vi skal vite hvem de er. Men dersom du har stor sannsynlighet for å få være i Norge videre, få opphold, skal du kunne få begynne å jobbe, sier hun til kanalen.

Les også: – Regjeringen bør gjøre det stikk motsatte for å lykkes med integreringen

Nettopp å få avklart identiteten til asylsøkere som kommer til Norge, har lenge vært et viktig argument mot å gi disse personene mulighet til å jobbe før intervjuet hos Utlendingsdirektoratet (UDI) er gjennomført.

Agenda-tilknyttede Sylo Taraku, som er aktuell med en bok om integrering, tror det nye tiltaket får begrenset effekt, nettopp fordi kravene til identitetsavklaring er strenge, ifølge TV 2.

Les også: Regjeringen viderefører ekstratilskudd for enslige asylbarn

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus