37-åring løslates etter Ammerud-drapet

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo tingrett mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke 37-åringen som fredag ble pågrepet i forbindelse med Ammerud-drapet, og sier han kan løslates.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten, som ba retten holde mannen fengslet i fire uker under brev- og besøksforbud, anket imidlertid kjennelsen. Dermed kan 37-åringen holdes i varetekt fram til ankebehandlingen.

– Vi tar kjennelsen til etterretning, men er av en annen oppfatning enn domstolen, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til NTB.

Hun har fått frist til mandag med å komme med sitt skriv til ankesaken.

Les også: 37-åring pågrepet etter parteringsdrapet på Ammerud

Funnet i koffert

37-åringen ble pågrepet fredag. Sammen med tre andre er han siktet for drap eller medvirkning til drap på 34-åringen som ble funnet i en koffert på Ammerud i Oslo forrige uke.

Ifølge Kirkholm tilhører alle de siktede et rusbelastet miljø. Hun ønsker ikke å gå mer inn på om eller hvordan de kjente hverandre eller offeret.

– Han har forklart seg og knyttet seg til stedet og saken, men har ikke erkjent straffskyld, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre andre siktede er to menn på 24 og 26 år og en 27 år gammel kvinne. 24-åringen har tilstått drapet, mens den medsiktede 26-åringen har tilstått å ha utøvd vold mot offeret og å ha hjulpet med å frakte liket bort fra en leilighet. Alle tre ble fengslet i fire uker.

Les også: Drapssiktet var løslatt etter skyteepisode

Fornøyd

Mannen som ble framstilt for varetektsfengsling lørdag, nekter imidlertid for å ha noe med saken å gjøre.

– Han er godt fornøyd med at retten la hans forklaring til grunn, sier hans forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

– Han stiller seg helt uforstående til siktelsen og hvorfor han er trukket inn i saken. Politiet har ikke villet gi ham innsyn i etterforskningen ennå, så det er vanskelig for ham å kommentere noe mer, forklarer han.

Les også: Ammerud-siktet erkjenner å ha båret koffert med liket