Finværet varer godt ut i neste uke

Sol og varme på Østlandet i helgen, og godværet fortsetter hele uken. Her fra Huk i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Sol og varme på Østlandet i helgen, og godværet fortsetter hele uken. Her fra Huk i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det strålende forsommerværet i Sør-Norge vil holde seg helt fram mot slutten av neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter en lengre periode med grått, trist og surt vårvær, snudde det inn mot langhelgen. Stort sett hele Sør-Norge nyter godt av et stabilt høytrykk som har lagt seg over Sør-Sverige.

Været blir bare bedre i løpet av helga, med temperaturer opp mot 20 grader mange steder. Og finværet fortsetter utover i uka, opplyser vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe til NTB.

– Hele Sør-Norge får en fin uke. Det blir temperaturer opp mot 20 grader så langt nord som Trøndelag, sier han.

Sjekk været der du bor.

For tidlig si noe om pinseværet

Høytrykket over Sverige ligger nær nok til at den varme luften blir liggende. Varselet gjelder fram til fredag, så meteorologen kan foreløpig ikke si noe om pinsehelgen.

– Det kan komme en regnbyge eller to et stykke ut i uken. Kanskje torsdag. Men stort sett blir det fortsatt stabilt vær, sier Walløe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trøndelag og Møre og Romsdal får også generelt lite nedbør, men kanskje litt regn i ytre strøk. Også her blir det en mild værtype i dagene som kommer. Litt sol, men ikke så varmt som i sør.

Fortsatt kjølig i nord

Været i Nord-Norge har hatt motsatt fortegn. Etter en lengre periode med finvær, snudde det til overskyet, kjøligere og regnbyger inn mot langhelgen. Også denne værtypen blir liggende utover i uken, ifølge Walløe.

– Det ligger an til kjøligere vær og vekslende med regn av og til. Ikke veldig sterk vind, kanskje det blåser opp i kuling søndag i Troms og Finnmark. Men stort sett rolig, sier han.

Jo lenger nord, jo kjøligere temperaturer, ifølge ukevarselet.

– For eksempel kommer Tromsø trolig ikke over ti grader, og det kan også ligge ned mot fem. Også Finmark vil ligge på mellom fem og ti grader utover i uken, sier Walløe.