Politiet holdt skyteepisode i Strømmen hemmelig

Politiet på Romerike valgte i helgen å holde en skyteepisode i Strømmen sentrum hemmelig, men de avviser at hemmeligholdet er en ny praksis fra politiets side. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Politiet på Romerike valgte i helgen å holde en skyteepisode i Strømmen sentrum hemmelig, men de avviser at hemmeligholdet er en ny praksis fra politiets side. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til lørdag ble det avfyrt flere skudd i Strømmen sentrum, men politiet holdt saken hemmelig, skriver Romerikes Blad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet rykket ut med store mannskaper etter skytemeldingen.

– Jeg lå og sov da det plutselig kom noen høye brak. Jeg trodde først det var innbrudd, men skjønte fort at det dreide seg om skarpe skudd, sier en tipser og vitne til avisen.

Han forteller at det skal ha vært to biler på stedet. De skal ha dratt i hver sin retning etter at mellom seks og åtte skudd ble avfyrt.

Først tirsdag, etter at Romerikes Blad konfronterte politiet med saken, vil de bekrefte at det var en skyteepisode i Strømmen i helgen.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en skyteepisode i Strømsveien 43, sier politiadvokat Eline Andreassen ved Lillestrøm politistasjon.

Det eneste politiet vil si om saken, er at de ikke tror skytingen var tilfeldig. De vil ikke gå ut med hva slags skytevåpen som er blitt brukt eller om de har noen mistenkte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet på Romerike sier at det var etterforskningsmessige hensyn som gjorde at de ikke gikk ut med saken. De avviser at hemmeligholdet er en ny praksis.

– I denne saken var det en vurdering gjort i samarbeid mellom jurist, operasjonsleder og driftsenheten, Lillestrøm politistasjon, sier kommunikasjonsrådgiver Tonje Taylor i Øst politidistrikt.