Airbus frikjenner helikoptertypen som styrtet

Dette er helikopteret fra CHC helikopterservice som styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag. Arkivbilde fra 2011. Foto: Kristoffer Rivedal (NTB scanpix)
Dette er helikopteret fra CHC helikopterservice som styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag. Arkivbilde fra 2011. Foto: Kristoffer Rivedal (NTB scanpix)

Airbus Helicopters mener det ikke lenger er noen grunn til å holde helikoptertypen som styrtet ved Turøy, på bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Gitt informasjonen som er innhentet de siste 48 timene, har Airbus Helicopters bestemt at det på nåværende tidspunkt ikke er noen grunn til å suspendere helikoptertrafikk av typen ECC225LP», skriver selskapet i en pressemelding, publisert søndag 1. mai, melder Bergens Tidende.

Les også: CHC Helicopter: Ulykkeshelikopteret sendte ikke ut nødmelding

Det var et Super Puma-helikopter av nettopp denne typen som styrtet ved Turøy vest for Bergen fredag. Luftfartstilsynet utstedte flygeforbud for denne helikoptertypen etter ulykken.

I etterkant besluttet helikopterselskapet selv å sette helikoptertypen på bakken, men nå er det ikke lenger nødvendig, mener selskapet.

– Vi ønsker ikke å utdype hvorfor vi har kommet frem til dette. Nå er vi stand-by og venter på resultatene fra etterforskningsarbeidet, sier Alvaro Beteta Meredith, kommunikasjonssjef i Airbus Helicopters UK, til avisen.

Les også: Disse omkom i helikopterulykken

Selv om helikopterselskapet på mange måter frikjenner seg selv, blir helikoptertypen likevel stående på bakken inntil videre.

Airbus Helicopters støtter norske og britiske myndigheters beslutning om å sette all kommersiell trafikk på vent i Norge og i Storbritannia.

Les også: Lignende ulykke med Super Puma i 2009

Personvernpolicy