Meny

Betydelig fare for snøskred flere steder i landet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store mengder nedbør gjør at det er fare for flere snøskred i helgen. Meteorolog oppfordrer folk som ferdes i fjellet og bilister til å være forsiktige under vanskelige forhold.

Lørdag gikk det flere snøskred i landet. To personer er skadd etter at de ble tatt av et snøskred på Sognefjellet, og samtidig gikk det et snøskred ved Vangen i Jostedalen. Lørdag kveld ble ytterligere en person hentet med redningshelikopter etter et skred i Isfjorden i Møre og Romsdal. Tilstanden til denne personen var sent lørdag kveld ikke kjent.

– Det er betydelig skredfare flere steder i landet. Blant annet i Jotunheimen og Hallingdal er det varslet faregrad tre for snøskred, som er nest høyeste nivå. Varsom.no melder om betydelig fare i fjellet på Nordvestlandet, i Nordland, Troms og Romsdal. Man skal være forsiktig med å bevege seg i terrenget her, sier statsmeteorolog Marit Helene Jensen ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Det har kommet mye nysnø enkelte steder, og det ligger snø på undersiden som er mer råtten. Da er det på sin plass å være forsiktig, fortsetter Jensen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus