Meny

De omkomne: 12 menn og en kvinne

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har frigitt informasjon om de omkomne.

Tolv menn og en kvinne i alderen 32 til 60 år omkom i helikopterulykken ved Turøy vest for Bergen, opplyser Vest politidistrikt.

Elleve av de omkomne var norske statsborgere, én var britisk og én italiensk.

Hevet

Bergingsmannskapene har greid å heve vraket av helikopteret. Det ødelagte helikopteret er ifølge TV 2 totalt sammenklemt og ikke til å kjenne igjen som et helikopter.

Rotoren ble funnet på land, et par hundre meter unna. De svarte boksene er funnet og ble sendt til England lørdag.

Sorgfull ordfører

Fakta om de 13 omkomne i helikopterulykken

* Mann (54), norsk, bosatt i Sandnes, ansatt i Halliburton

* Mann (43), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i Aker Solutions

* Mann (50), norsk, bosatt i Strand, ansatt i Halliburton

* Kvinne (32), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i Schlumberger

* Mann (60), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i Statoil

* Mann (35), norsk, bosatt i Os, ansatt i Welltec Norway

* Mann (41), britisk, bosatt i Storbritannia, ansatt i Halliburton

* Mann (57), norsk, bosatt i Sund, ansatt i Aker Solutions

* Mann (54), norsk, bosatt i Øygarden, ansatt i Aker Solutions

* Mann (54), norsk, bosatt i Strand, ansatt i Halliburton

* Mann (51), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i Karsten Moholt AS/Aker Solutions

* Mann (57), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i CHC

* Mann (44), italiensk, bosatt i Bergen, ansatt i CHC

Kilde: Politiet

Ordføreren i Strand kommune i Rogaland har fått den triste beskjeden om at to av de omkomne etter helikopterstyrten var fra hennes kommune. En tredje rogalending var fra Sandnes, melder NRK.

Politiet venter på at identifikasjonsarbeidet er ferdig før de går ut med identiteten til de omkomne.

– Vi er en liten kommune der alle kjenner alle, så dette er en veldig trist dag for oss, sier ordfører i Strand kommune, Irene Heng Lauvsnes (H), til kanalen.

Kriseteamet var samlet allerede før de fikk beskjeden om at to av innbyggerne var om bord i helikopteret.

– Vi har mange offshore-arbeidere her, så jeg kjente det i magen med en gang jeg hørte nyheten. Frykten var at det skulle være noen herfra, derfor satte vi kriseteamet i beredskap, sier ordføreren.

Heves

Et kranfartøy arbeider lørdag ettermiddag med å heve helikopteret som styrtet med 13 personer ombord.

Helikopteret ligger på 6-7 meters dyp, og deler av det ble hevet fredag. Rotoren ble funnet på land, et par hundre meter unna. De svarte boksene er funnet og ble sendt til England lørdag.

Krevende jobb

Identifiseringsarbeidet er svært krevende, opplyser Per Angel fra Kripos' ID-gruppe.

– Arbeidet skal kunne være ferdig innen fem dager, så sant vi har funnet alle som var om bord. Det vet vi ikke ennå, sa Angel på politiets pressebrifing lørdag morgen.

Det er tidligere meldt at elleve av de tretten er funnet, men dette vil politiet ikke bekrefte.

– Vi har ikke sagt noe om antall som er funnet, sier både Angel og stabssjef Gustav Landro hos politiet i Bergen.

Angel i Kripos beskriver et møysommelig arbeid med å finne mennesker og menneskedeler som kan hjelpe dem i arbeidet med å finne ut hvem de er.

– Skadeomfanget er såpass stort at det er vanskelig å vite. Jeg tror vi har funnet alle, men det er ikke sikkert før identifiseringsarbeidet er ferdig, sier Angel til NTB.

Les også: Helikopterselskapet var i økonomisk motvind

Stor fart og kraft

18 personer fra Kripos' ID-gruppe jobber med å identifisere ofrene, som ble funnet både på land og i sjøen. Arbeidet er krevende, men mannskapet har erfaring fra lignende situasjoner, forteller Angel.

– Dette kjenner vi igjen fra flyulykker hvor det er stor fart og kraft. Det var også en brann i forbindelse med ulykken. Skadene vi ser, er forventet, forteller han.

Ofrene ble fredag kveld sendt til Gades Institutt i Bergen. Videre arbeid for Kripos går nå ut på ut å snakke med pårørende og hente inn DNA-prøver, tannjournaler og fingertrykk dersom det er tilgjengelig.

– De pårørende ønsker selvfølgelig svar fort. Vi kan være ferdig med arbeidet innen fem dager, hvis alle er funnet. Så langt ser det veldig bra ut, så forhåpentligvis kan vi være ferdig tidligere, sier Angel.

Les også: Fagforeningen SAFE har fryktet en helikopterulykke

Stygt skadested

Angel ønsker ikke å kommentere hvor mange som er funnet.

– Vi har rett og slett ikke et tall å gi dere. Det er et så omfattende og stygt skadested at vi ikke har svaret ennå. Det vil id-arbeidet svare på. De pårørende får beskjed først, sa Angel.

I løpet av dagen starter politiet hevingen av helikopteret.

– I løpet av dagen starter vi heving av resten av flykroppen og tar inn resten av delene slik at havarikommisjonen kan starte sitt arbeid, sa stabssjefen.

Les også: Samtlige Super Puma verden over settes på bakken

Ikke bekymret

Politiet har siden i går kveld hatt vakthold ved ulykkesstedet. Åstedsarbeidet startet opp igjen søket lørdag morgen.

– Jeg er ikke bekymret for at vi ikke skal kunne klare denne jobben, sa Angel.

– Dette er et arbeid vi kjenner godt igjen fra liknende ulykker, det er utfordrende i den forstand at det er streke synsinntrykk, men mannskapene er godt trent og kjent med arbeidet, sier Angel.

De omkomne:

* Mann (54), norsk, bosatt i Sandnes, ansatt i Halliburton

* Mann (43), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i Aker Solutions

* Mann (50), norsk, bosatt i Stavanger, ansatt i Halliburton

* Kvinne (32), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i Schlumberger

* Mann (60), norsk, bosatt i Tysnes, ansatt i Statoil

* Mann (35), norsk, bosatt i Os, ansatt i Welltec Norway

* Mann (41), britisk, bosatt i Storbritannia, ansatt i Halliburton

* Mann (57), norsk, bosatt i Sund, ansatt i Aker Solutions

* Mann (54), norsk, bosatt i Øygarden, ansatt i Aker Solutions

* Mann (54), norsk, bosatt i Jørpeland, ansatt i Halliburton

* Mann (51), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i Aker Solutions

* Mann (57), norsk, bosatt i Bergen, ansatt i CHC

* Mann (44), italiensk, bosatt i Bergen, ansatt i CHC

Kilde: Politiet

Les også: Har funnet de svarte boksene

Se CHC kommentere ulykken: – Noe må ha gått fryktelig galt

Politiet: – Starter heving av helikopteret i dag:

Se hele pressekonferansen her:

Fakta om helikopterulykken ved Turøy

- Elleve personer er funnet omkommet etter helikopterstyrten ved Turøy i Hordaland klokken 12 fredag. Søk pågår etter to savnede.

- Det var i alt 13 personer om bord da helikopteret styrtet ved Turøy, nordvest for Sotra i Hordaland. Det var på vei fra Gullfaks B i Nordsjøen til Bergen lufthavn, Flesland.

- Av de 13 om bord var 11 nordmenn, 1 brite og 1 italiener. Én var ansatt i Statoil, mens de øvrige var ansatt i Halliburton, Aker Solutions, Schlumberger, Welltec og Karsten Moholt.

- Helikopteret styrtet etter at rotoren løsnet. Årsaken er ikke kjent.

- Ifølge flightradar24.com stupte helikopteret 640 meter de siste ti sekundene før det traff bakken.

- Helikopteret fra CHC Helikopter Service var av typen Airbus Helicopters H225 Super Puma, som før var kjent som EC225.

- Helikoptertypen har fått flygeforbud av Luftfartstilsynet. Forbudet gjelder inntil videre for norskregistrerte fartøy og operasjoner innenfor norsk område.

- Britiske luftfartsmyndigheter har også innført flyforbud, og produsenten Airbus stiller seg bak en stans av alle kommersielle flyginger.

- Havarikommisjonen får bistand fra den franske og den engelske havarikommisjonen i videre undersøkelser på ulykkesstedet. I tillegg vil representanter for Luftfartstilsynet og EASA delta.

-Dette er den første dødsulykken med et offshorehelikopter på 19 år. I 1997 styrtet et Super Puma-helikopter fra Helikopter Service med tolv om bord underveis fra Brønnøysund til Norne-skipet

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:46 Zuccarello etter tap: Jeg har hatt veldig mange fine år her04:45 Kraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44 Nicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:43 Israelsk romfartøy på vei mot månen04:41 Krisemåling for Frp03:42 Ruud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34 To av El Chapos sønner siktet i USA03:33 17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11 HBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08 Tidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07 Norges Bank anklager aktivister for pengeforfalskning01:39 200 amerikanske soldater blir igjen i Syria01:22 1.400 uten strøm i Møre og Romsdal01:21 Japansk sonde landet på asteroide00:43 Kvinne avdramatiserer Giske-video00:24 Boasson Hagen syk, bryter i Algarve00:13 4.000 nordmenn pådrar seg korsbåndsskader hvert år23:54 Arsenal slo tilbake etter flaut tap og avanserte i europaligaen23:51 Chelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen23:19 Ulset utenfor pallen på normaldistansen23:06 Guaido på vei mot grensa til Colombia22:41 Alle insektene i Norge skal telles22:17 Vitner: – Drapssiktede i Haugesund truet bilister med stokk22:05 Høgre føreslår fråværsgrense i ungdomsskulen22:03 USA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen21:39 IS-jente ber britiske myndigheter vise nåde21:09 Fikk ikke kjøre videre med denne stikkende ut20:56 – Stortingets spørretime er vårt Paradise Hotel20:31 Ikea gir Zlatan köttbullar for resten av livet20:11 Kvinnen i Giske-videoen: - Dette var ikke noe mer enn en dans19:57 Iversen oppgitt over Ustjugov: – Det virker som han er litt ukontrollerbar19:39 Knust Skistad ville låse seg inne på rommet19:24 The Monkees-bassist Peter Tork er død19:20 Bronsevinner Eide: – Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt19:04 Norsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria18:56 Klopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb18:45 To til sykehus etter arbeidsulykke på Romerike18:28 Falla-gullet ga full glede etter tøff høst for Eide18:11 Skulle nesten tro varebilen var lastet med bly...18:06 Salmonellasmitte påvist i fem fylker18:06 Klæbo og Iversen går lagsprinten18:01 Monsen: – Johannes brydde seg ikke17:56 Video frigjort: Her forsøker smuglerne å unnslippe militærhelikopteret17:28 Verdens største bie var ikke utryddet16:55 Veltet statue av overgrepsanklaget prest i Gdansk16:08 Klæbo parkerte konkurrentene og tok VM-gull på sprinten15:54 Gull til Falla, bronse til Eide på VM-sprinten15:42 Falla til finale da Skistad falt i semifinale15:39 Skuespiller Henrik Scheele er død15:25 Undersøkelse: Over 30 prosent av etterforskningsressursene brukes på nær 3 prosent av sakene15:23 Ustjugov raste mot Klæbo etter sprintmiss14:47 Adam gruer seg til jobb hver dag14:27 – Doping er ikke forbeholdt russerne13:59 Beboere på eldrehjem får senere middag13:56 USAs finanstilsyn gransker Danske Bank13:44 58 jerv tatt under lisensjakta13:43 TV4-profil mistenkt for grov voldtekt av mindreårig13:23 Vegard Ulvang: – Vi vil bremse utviklingen13:09 Alle norske videre – Klæbo slått av Ustjugov13:05 Helgen kan gi rekordvarme og fare for skred og flom12:44 Fire norske videre til kvartfinalene – Weng ute12:23 Kristoff brøt etter velt i Tour of Oman12:23 Minst 26 personer omkom under uvær i Pakistan12:05 Storebror Kjos: – Dette er katastrofe12:05 – Flypriser er ikke lett å bli klok på11:54 Norwegian erkjenner at kassen nesten var tom11:52 Norsk VM-speaker på sykehus11:26 Frigir navnet på kvinnen som ble drept på gravlund11:21 Over 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria11:19 Oljeselskapene forventer investeringer på 170 milliarder kroner i Norge i år11:18 Paven krever handling på toppmøte om overgrep11:17 Breakdance på OL-programmet i 202410:49 Kvinne må betale millionbeløp tilbake til Nav10:46 Greta (16) ga EU en lekse i klimapolitikk10:04 Mistenkelig dødsfall i Harstad09:51 Guardiola: – Vi er ikke klare til å kjempe om mesterligatittelen09:16 Flyselskap benekter at de spionerer på passasjerene09:16 Mann dømt til 16 års fengsel i overgrepssak09:04 Sentrumskandidater går sammen i Israel08:40 Abort eller ikke – alene om vanskelig valg08:39 Michael Cohen vitner i Kongressen neste uke08:38 Svensken som har vunnet mer enn Marit Bjørgen07:56 Tybring-Gjedde: – Hun misforstår ytringsfrihet07:51 NAF: Folk vil ha kraftigere lut mot farlige vogntog07:47 Pelosi ber om støtte til resolusjon mot unntakstilstanden07:32 Stjernen vil revansjere «nesten-opplevelsen»07:24 – USA må være militært beredt i verdensrommet07:00 Kongen feirer 82-årsdagen i dag06:40 To personer skutt og drept i Bro i Sverige06:38 Klæbo: – Det blir litt bingo06:17 Helse sørøst får refs for dårlig varslingsrutiner etter dataangrep06:05 Drapssiktet 48-åring framstilles for varetekt06:00 Før VM-comebacket lørdag: – Ingen større favoritter enn Johaug06:00 Elefanter truer verdens største flyktningleir05:52 79-årig klimafornekter kan lede Trumps komité for klimaendringer05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:23 Venezuelas opposisjonsleder til Colombia-grensa05:06 Forsvaret har mottatt flere varsler05:00 Over 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria
Siste nytt
04:46SportZuccarello etter tap: Jeg har hatt veldig mange fine år her04:45NorgeKraftig brann i bilforretning i Hokksund04:44VerdenNicaraguas president vil til forhandlingsbordet04:43VerdenIsraelsk romfartøy på vei mot månen04:41NorgeKrisemåling for Frp03:42SportRuud imponerte igjen, til kvartfinale i Rio de Janeiro03:34VerdenTo av El Chapos sønner siktet i USA03:33Norge17-åring utsatt for grovt ran på tog i Asker03:11VerdenHBO saksøkt etter Michael Jackson-dokumentar02:08VerdenTidligere Trump-rådgiver fikk rettsreprimande02:07NorgeNorges Bank anklager aktivister for pengeforfalskning01:39Verden200 amerikanske soldater blir igjen i Syria01:22Norge1.400 uten strøm i Møre og Romsdal01:21VerdenJapansk sonde landet på asteroide00:43NorgeKvinne avdramatiserer Giske-video00:24SportBoasson Hagen syk, bryter i Algarve00:13Norge4.000 nordmenn pådrar seg korsbåndsskader hvert år23:54SportArsenal slo tilbake etter flaut tap og avanserte i europaligaen23:51SportChelsea sendte Andreas Vindheims Malmö ut av europaligaen23:19SportUlset utenfor pallen på normaldistansen23:06VerdenGuaido på vei mot grensa til Colombia22:41NorgeAlle insektene i Norge skal telles22:17NorgeVitner: – Drapssiktede i Haugesund truet bilister med stokk22:05PolitikkHøgre føreslår fråværsgrense i ungdomsskulen22:03VerdenUSA og Kina gjør nytt forsøk på å få slutt på handelskrigen21:39VerdenIS-jente ber britiske myndigheter vise nåde21:09MotorFikk ikke kjøre videre med denne stikkende ut20:56Norge– Stortingets spørretime er vårt Paradise Hotel20:31NorgeIkea gir Zlatan köttbullar for resten av livet20:11PolitikkKvinnen i Giske-videoen: - Dette var ikke noe mer enn en dans19:57SportIversen oppgitt over Ustjugov: – Det virker som han er litt ukontrollerbar19:39SportKnust Skistad ville låse seg inne på rommet19:24KulturThe Monkees-bassist Peter Tork er død19:20SportBronsevinner Eide: – Det har vært den tøffeste tiden i livet mitt19:04VerdenNorsk IS-terrorist vil dø for sekten i Syria18:56SportKlopp: – Solskjær hører hjemme i en toppklubb18:45NorgeTo til sykehus etter arbeidsulykke på Romerike18:28SportFalla-gullet ga full glede etter tøff høst for Eide18:11MotorSkulle nesten tro varebilen var lastet med bly...18:06NorgeSalmonellasmitte påvist i fem fylker18:06SportKlæbo og Iversen går lagsprinten18:01SportMonsen: – Johannes brydde seg ikke17:56VerdenVideo frigjort: Her forsøker smuglerne å unnslippe militærhelikopteret17:28VerdenVerdens største bie var ikke utryddet16:55VerdenVeltet statue av overgrepsanklaget prest i Gdansk16:08SportKlæbo parkerte konkurrentene og tok VM-gull på sprinten15:54SportGull til Falla, bronse til Eide på VM-sprinten15:42SportFalla til finale da Skistad falt i semifinale15:39NorgeSkuespiller Henrik Scheele er død15:25NorgeUndersøkelse: Over 30 prosent av etterforskningsressursene brukes på nær 3 prosent av sakene15:23SportUstjugov raste mot Klæbo etter sprintmiss14:47Helse og livsstilAdam gruer seg til jobb hver dag14:27Sport– Doping er ikke forbeholdt russerne13:59Helse og livsstilBeboere på eldrehjem får senere middag13:56PengerUSAs finanstilsyn gransker Danske Bank13:44Norge58 jerv tatt under lisensjakta13:43VerdenTV4-profil mistenkt for grov voldtekt av mindreårig13:23SportVegard Ulvang: – Vi vil bremse utviklingen13:09SportAlle norske videre – Klæbo slått av Ustjugov13:05NorgeHelgen kan gi rekordvarme og fare for skred og flom12:44SportFire norske videre til kvartfinalene – Weng ute12:23SportKristoff brøt etter velt i Tour of Oman12:23VerdenMinst 26 personer omkom under uvær i Pakistan12:05PengerStorebror Kjos: – Dette er katastrofe12:05Reise– Flypriser er ikke lett å bli klok på11:54PengerNorwegian erkjenner at kassen nesten var tom11:52SportNorsk VM-speaker på sykehus11:26NorgeFrigir navnet på kvinnen som ble drept på gravlund11:21VerdenOver 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria11:19PengerOljeselskapene forventer investeringer på 170 milliarder kroner i Norge i år11:18VerdenPaven krever handling på toppmøte om overgrep11:17SportBreakdance på OL-programmet i 202410:49PengerKvinne må betale millionbeløp tilbake til Nav10:46VerdenGreta (16) ga EU en lekse i klimapolitikk10:04NorgeMistenkelig dødsfall i Harstad09:51SportGuardiola: – Vi er ikke klare til å kjempe om mesterligatittelen09:16ReiseFlyselskap benekter at de spionerer på passasjerene09:16NorgeMann dømt til 16 års fengsel i overgrepssak09:04PolitikkSentrumskandidater går sammen i Israel08:40Helse og livsstilAbort eller ikke – alene om vanskelig valg08:39VerdenMichael Cohen vitner i Kongressen neste uke08:38SportSvensken som har vunnet mer enn Marit Bjørgen07:56PolitikkTybring-Gjedde: – Hun misforstår ytringsfrihet07:51MotorNAF: Folk vil ha kraftigere lut mot farlige vogntog07:47VerdenPelosi ber om støtte til resolusjon mot unntakstilstanden07:32SportStjernen vil revansjere «nesten-opplevelsen»07:24Verden– USA må være militært beredt i verdensrommet07:00KulturKongen feirer 82-årsdagen i dag06:40VerdenTo personer skutt og drept i Bro i Sverige06:38SportKlæbo: – Det blir litt bingo06:17NorgeHelse sørøst får refs for dårlig varslingsrutiner etter dataangrep06:05NorgeDrapssiktet 48-åring framstilles for varetekt06:00SportFør VM-comebacket lørdag: – Ingen større favoritter enn Johaug06:00VerdenElefanter truer verdens største flyktningleir05:52Verden79-årig klimafornekter kan lede Trumps komité for klimaendringer05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:23VerdenVenezuelas opposisjonsleder til Colombia-grensa05:06NorgeForsvaret har mottatt flere varsler05:00VerdenOver 2.500 barn lever i flyktningleirer i Syria
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus