Meny

Norge rammet av ny helikoptertragedie

Et helikopter styrtet ved Turøy utenfor Bergen fredag ettermiddag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pårørende og etterlatte samlet seg flere steder i landet fredag etter den tragiske helikopterulykken som kostet 13 mennesker livet. Fra mange hold ble det uttrykt sorg og medfølelse.

Samtidig har arbeidet med å finne ut hva som skjedde, startet. Deler av helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland fredag, er hevet. De svarte boksene er funnet og blir sendt til England lørdag.

– De som føler utrygghet, savn og smerte, skal vite at de ikke er alene i sorgen. Dette er en sorgfull dag for alle som jobber i norsk olje- og gassvirksomhet, og for hele det norske samfunnet, sa en sterkt preget statsminister Erna Solberg (H).

Kongeparet og kronprinsparet avlyste sin reise til Stockholm der de skulle delta i kong Carl Gustafs 70-årsdag.

– Jeg har med stor sorg mottatt nyheten om helikopterulykken ved Turøy, skrev kong Harald i en kondolanse til Statoil.

Ulykken er den alvorligste på norsk sokkel siden 18 mennesker mistet livet da et helikopter styrtet på vei fra Flesland til Statfjord A i 1978. Det har ikke vært en dødsulykke med offshorehelikoptre i Norge på 19 år.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus