Meny

De omkomne oljearbeiderne jobbet i fem ulike selskaper

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljearbeiderne som omkom i helikopterstyrten vest for Bergen fredag, var ansatt i fem forskjellige selskaper.

Alle de elleve arbeiderne som fløy en helt rutinemessig hjemreise fra Gullfaks B-plattformen på vei til fastlandet og Flesland, jobbet for Statoil, men bare én av dem var ansatt hos den norske oljegiganten. Det opplyste Statoil fredag kveld. De øvrige var ansatt i Halliburton, Aker Solutions, Schlumberger, Welltec og Karsten Moholt.

Les også: Deler av helikoptervraket hevet

Haliburton

Den ansatte i Karsten Moholt var leid inn fra Aker Solutions, ifølge NRK. Bergensselskapet ble i 2009 hardt rammet av Air France-flystyrten, da både Karsten Moholt selv og hans sønn Karsten Aleksander Moholt omkom, skriver Bergens Tidende.

Én av dem som var om bord i helikopteret, var fra Italia, mens én av de omkomne er bekreftet britisk statsborger. De øvrige elleve var norske.

De to pilotene var begge ansatt i CHC Helicopter Service.

– Tragisk ulykke

– Dette er en tragisk ulykke, og våre tanker går til familiene og venner av de omkomne, sier konsernsjef Luis Araujo i Aker Solutions. Han forteller at Aker Solutions har mobilisert sine kriseteam i Norge.

Knut Nesland, hovedtillitsvalgt for Industri Energi i Halliburton, forteller til Stavanger Aftenblad at det var en tung beskjed å få at fire arbeidskolleger var om bord i helikopteret som styrtet kun få minutter før landing på Flesland i Bergen.

– Tankene går til de pårørende og kollegaene i selskapet. Dette er en forferdelig trist dag i selskapets historie, sier Nesland.

Les også: Norge rystet av helikopterkatastrofe

Kriseteam

Halliburtons kriseteam er samlet i Stavanger og i Bergen. Halliburton har også opprettet en pårørendesentral der folk kan henvende seg.

Foreløpig er det ikke bekreftet hvor de Halliburton-ansatte kommer fra. Selskapet har hovedkontor i Houston i USA.

Statoil har satt inn store ressurser, blant annet på Gullfaks B, og selskapet har opprettet et pårørendesenter i Bergen.

– Gi omsorg

– Det viktigste er å gi omsorg, sier mediekontakt for Statoils internasjonale drift,- og leteaktiviteter, Kunt Rostad, til NTB.

En rekke påførerende har møttes på pårørendesenteret.

– Vi vil ha dette tilbudet åpent sålenge det er behov for det, sier han.

Følg direkterapporteringen i vinduet under:

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus