Erna Solberg: – Dette er en sorgfull dag

Statsministeren kommenterte ulykken. Se video.

Statsminister Erna Solberg sier hennes tanker går til alle dem som mistet familie eller kolleger i helikopterulykken i Hordaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Våre tanker går til alle dem som har fått det tunge budskapet om at de har mistet en av sine kjære. De skal vite at de ikke er alene i sorgen, sa Solberg på en pressekonferanse fredag ettermiddag.

– Dette er en sorgfull dag for alle som jobber i norsk olje- og gassvirksomhet, og for hele det norske samfunn, sier hun.

Hun forteller at hun har snakket med Statoil-ledelsen og uttrykt sin medfølelse. Hun understreker også at nødetatene og en rekke ressurser var raskt på stedet.

Les også: Minst 13 personer om bord i ulykkeshelikopter i Hordaland

Tragisk ulykke

– Jeg vil gjerne takke alle som har bidratt. Dette ser ut som en tragisk ulykke, og en av de største ulykkene på mange år. Det er lenge siden en så alvorlig ulykke har rammet norsk olje- og gassnæring, sier hun.

– Liv og sikkerhet har vært høyest prioritet i norsk olje og gass, det skal det fortsatt være. Vi har en av de aller sikreste i produksjonsmetodene i hele verden, sier Solberg, men legger til at man aldri kan være 100 prosent sikker i noe transportmiddel.

(Artikkelen fortsetter under)

VIDEO: Helikopterets bevegelser før styrten:

Avventer havarikommisjonen

Nå vil regjeringen vente på Havarikommisjonens funn. Foreløpig ser ikke Solberg grunn til å ta nye initiativ.

– Det er viktig at man går gjennom helikoptrene og sikrer at det ikke er en systemfeil som går igjen i flere helikoptre. Blir det avdekket at årsaken kunne vært forhindret med andre kontroller og sjekker, så vil det påvirke regelverket, sier Solberg.

Erna Solberg skal nå reise til Bergen og vil da vurdere om hun skal besøke ulykkesstedet og snakke med pårørende.

VIDEO: Se videobildene fra stedet:


Personvernpolicy