Meny

Anundsen bygger gjerde ved Storskog

Justisminister Anders Anundsen ved grensestasjonen Storskog i fjor høst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har besluttet å oppføre et sikkerhetsgjerde med port mot grensen til Russland ved Storskog.

– Hendelser den siste tid har vist viktigheten av å vite med sikkerhet hvem som befinner seg både i Norge og i Schengen. For å stå bedre rustet til å kontrollere hvem som tar seg inn i riket, oppgraderer vi sikkerheten ved passeringsområdet på Storskog, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Formålet med tiltaket er å sikre mulighetene til å ivareta kontrolloppdraget norske myndigheter har ved yttergrensen.

– Det er et oppdrag vi tar på alvor, både overfor det norske folk og våre samarbeidspartnere i EØS og Schengen, sier Anundsen.

Statsråden poengterer at gjerdet «i en normalsituasjon» ikke vil utgjøre en merkbar forskjell for dem som passerer grensen.

– Trafikken skal flyte som normalt, anfører Anundsen.

Han understreker at tiltaket er ment som et tillegg til arbeidet med den vedtatte oppgraderingen av grensestasjonen på Storskog.

Les også: Listhaug endrer Storskog-praksis

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus