Meny

Seks års fengsel for å ha bestilt drap på datterens kjæreste

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann fra Fredrikstad er i lagmannsretten dømt til fengsel i seks år for å ha bestilt drap på datterens kjæreste, melder NRK.

For to uker siden var det klart at juryen i lagmannsretten fant 45-åringen skyldig i å ha gjort avtale om at en mann skulle drepe datterens kjæreste for 250.000 kroner.

Nå har Borgarting lagmannsrett dømt den afghanske familiefaren fra Fredrikstad til fengsel i seks år, melder NRK.

Faren skal ifølge VG ha vært svært misfornøyd med sin datters kjæreste. Avisen skrev i januar i fjor at misnøyen skal ha hatt bakgrunn i at den da 19 år gamle mannen ikke var sterk nok i sin islamske tro til å fortjene datteren.

Leiemorderne utførte ikke jobben, men erkjenner å ha produsert falske drapsbilder for å lure oppdragsgiveren.

I mars i fjor ble mannen frikjent i Oslo tingrett, men påtalemyndigheten anket saken.

45-åringen fra Fredrikstad er også dømt for gjentatt voldsbruk mot datteren sin.

Ifølge tiltalen ble datterens kjæreste slått ned ved Røa T-banestasjon i Oslo søndag kveld 9. februar 2014 da han var på vei hjem etter å ha besøkt kjæresten i Fredrikstad. Han ble dratt inn i en bil og kjørt til en adresse ved Økern i Oslo, hvor han ble bundet fast, sparket, og banket med ledninger. Han skal ha mistet bevisstheten flere ganger, og endte opp med hevelser, kutt og blåmerker i ansiktet. Mannen ble sluppet fri etter omtrent et døgn.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus