Norsk helikopterpilot skal ha meldt seg for IS-tjeneste

En norsk helikopterpilot skal i 2014 ha meldt seg til tjeneste for IS, ifølge personalmappene til den ytterliggående islamistgruppa.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske avisen The Telegraph som skriver at opplysningene kommer fram i personalmappene som ble spredt i januar i år, melder Aftenposten.

Den britiske avisen har gått gjennom CV-ene til et stort antall IS-rekrutter, og funnet ut at en av dem som meldte seg til tjeneste i 2014, var en nordmann som i sin CV oppga at han var en kompetent helikopterpilot og behersket engelsk, russisk, norsk og noe arabisk.

Også en NATO-offiser fra Tyrkia og en 62 år gammel britisk ingeniør, som opplyste at han hadde vært ansatt i et stort telekomfirma og arbeidet blant annet med å overvåke kommunikasjon, hadde rekruttert seg.

Over 4.000 lekkede personskjemaer er analysert ved den amerikanske krigsskolen West Point. IS jobber systematisk med å kartlegge kunnskaper, ambisjoner og bakgrunnen til dem som vil slåss for organisasjonen.

Papirene viser at rekruttene ser ut til å være godt utdannet sammenlignet med utdanningsnivået i hjemlandene. Halvparten har minst videregående skole og av disse igjen har halvparten minst noe høyere utdannelse.

Personvernpolicy