Åpen for alle - alltid

Eirik Jensen gir ut kriminalroman

Forfatterduoen Thomas Winje Øijord og Eirik Jensen (bildet) gir torsdag ut sin første kriminalroman.
Forfatterduoen Thomas Winje Øijord og Eirik Jensen (bildet) gir torsdag ut sin første kriminalroman. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfatterduoen Thomas Winje Øijord og Eirik Jensen gir torsdag ut sin første kriminalroman.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet triller en firer på terningen og Aftenposten skriver at det er en overraskende god spenningsroman fra en som snart skal i retten.

I «Attentatet» bruker den tidligere polititoppen egne erfaringer og har aktivt oppsøkt steder i Oslo for å gi riktig stedskoloritt til fortellingen, skriver Dagbladet som har lagt ut første kapittel av den nye kriminalromanen til den korrupsjonstiltalte politimannen.

Les også: – Eirik Jensen hadde forbruksavvik i millionklassen

I boka beskrives utradisjonelle politimetoder i møte med et framvoksende internasjonalt kriminelt miljø. Øijord og Jensen har tidligere skrevet biografien «På innsiden» sammen. Begge bøker er gitt ut på Kagge Forlag.

Aftenpostens anmelder kaller boka en effektiv spenningsroman for dem som liker håndfast handling og høye smell som tar med følgende avsnitt fra teksten: «Han visste hva Lundteig mente om ledere i politiet, at de i størst mulig grad skulle styre butikken fra politihuset, og det at Sjur til stadighet var ute – enten på egen hånd eller sammen med en av patruljene på vakt – irriterte henne. I politiet steg man i gradene for å komme bort fra gatenivået. Det var liksom hele poenget med forfremmelse.»

Eirik Jensen er tiltalt for å ha medvirket til innførsel av nesten 14 tonn hasj, og for å ha mottatt et beløp på minst 2,1 millioner kroner i perioden 2004 til 2013. Rettssaken mot ham skal etter planen starte i Oslo tingrett 22. august.

Les også: Planer om to TV-serier om Eirik Jensen