Meny

Mer vårsnø i vente østafjells

Snø på E18 ved Haslestad i Aust-Agder mandag morgen denne uka. Også torsdag kan det komme lett snøfall østafjells. Foto: Webkamera Statens vegvesen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den som trodde kong Vinter hadde tatt sommerferie i Sør-Norge, må tro om igjen. Meteorologene spår nemlig snøfall torsdag, og bilister bes kjøre forsiktig.

Fra natt til torsdag og fram til torsdag formiddag advarer meteorologene i et såkalt OBS-varsel bilister om lokalt vanskelige kjøreforhold i forbindelse med lett snø. Det kan derfor være greit om man ennå ikke har lagt om til sommerdekk, selv om lysegrønne mai er rett rundt hjørnet.

– Snøbyger #østafjells natt til torsdag. Dessverre akkurat i tide til morgenrushet. Mange har byttet til sommerdekk, kjør forsiktig! oppfordrer meteorologene i Meteorologisk institutt på Twitter.

Det ser imidlertid ikke ut til at snøen vil dale ned i lavlandet. Østafjells og i fjellet i Sør-Norge vil det være perioder med sludd og snø sør for Lillehammer torsdag. Utover ettermiddagen må man trolig belage seg på regnbyger i sør, og til noens glede blir det mulighet for å høre buldrende tordenskrall.

Fredag blir det sol, men også regn utover kvelden mange steder på Sør- og Østlandet.

Men noen skarve snøfnugg må kanskje søringene bare tåle. I våre nordligste fylker ligger det hvite dekket fortsatt tjukt mange steder, også i lave høyder.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus