Meny

Underslagsmistenkt Skup-ansatt går likevel ikke av

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sekretariatslederen i pressestiftelsen Skup, som er mistenkt for underslag, trekker både oppsigelsen og innrømmelsen sin.

Det er den mistenktes advokat, Elin Nykaas i Norsk Journalistlag (NJ), som har sendt brev til Skup om at oppsigelsen blir trukket tilbake, skriver Journalisten.

Sekretariatslederen innrømmet i forrige uke underslag og valgte å si opp etter å ha blitt spurt av stiftelsens revisorer om manglende dokumentasjon av kostnader.

Ifølge Journalisten underskrev sekretariatslederen det Skup kaller et gjeldsbrev, samtidig som han likevel bestred at beløpet var så høyt som 170.000 kroner. Også signeringen av dette brevet er nå erklært ugyldig, ifølge Nykaas.

Les også: SKUP-ansatt går på dagen etter regnskapsfeil

Hun sier at de har etterspurt dokumentasjon om anklagene, men ikke har mottatt noe, og at de derfor ikke kan ta stilling til om arbeidsgiverens framstilling er korrekt.

Skups styreleder Jan Gunnar Furuly sier at dokumentasjonen er oversendt, og kaller det surrealistisk at oppsigelsen er trukket tilbake når han allerede har erkjent å ha brukt 43.000 kroner til private formål.

– Hvis Nykaas snakker med sin klient, vil hun finne ut at det er en rekke urettmessige transaksjoner. Det er mangelen på dokumentasjon og bilag fra sekretariatslederens side som har gjort dette til en sak. Advokatens beste kilde bør være hennes egen klient, sier Furuly.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus