Mistet førerkortet etter en time - nå står han frem for å advare andre

Det gikk ikke lang tid før 18-åringen måtte levere førerkortet igjen etter at han hadde bestått førerprøven.
Det gikk ikke lang tid før 18-åringen måtte levere førerkortet igjen etter at han hadde bestått førerprøven. Foto: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gårsdagens store snakkis står frem for å advare andre ferske billister. «Ja, det va æ som mista lappen tidligere i dag! Æ ha stått for det, gitt fra mæ lappen og tatt bota» skriver Sindre Robertsen (18) på Facebook. 18-åringen mistet førerkortet 58 minutter etter han hadde bestått førerprøven. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ønsker å stå frem for å advare andre mot hvor enkelt det er å plutselig kjøre for fort, sier Robertsen til ABC Nyheter dagen etter han mistet førerkortet på rekordtid.

– 84 kilometer i timen i 50-sone. Hadde hatt førerkortet siden klokken 09 i dag, skrev Troms politidistrikt på Twitter tirsdag formiddag, og så seg nødt til å beslaglegge førerkortet.

Noen timer etter hendelsen valgte 18 år gamle Sindre Robertsen fra Tromsdalen å fortelle offentligheten at det var han som var for hard på gassen.

Gårsdagens episode: Mistet lappen etter en time

Ifølge 18-åringen var det som skjedde at bilen ikke ville over 3.000 omdreininger i minuttet. Videre kjørte gutten over til en bensinstasjon, fylte på kondensfjerner og full bensintank. Så kjørte han fort for å teste om bilen nå fungerte som den skulle. Det skulle han aldri gjort, for like ved stod politiet med laserkontroll.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

18-åringen skriver på sin Facebook-profil at det har haglet med meldinger på sosiale medier. Han har fått en hel del stygge kommentarer, men også skryt for å ha vært åpen om hendelsen i etterkant.

– Tilbakemeldingene er veldig varierte. Fremmede skriver gjerne mye stygt om meg. Men alt av venner og familie har hjulpet meg veldig mye gjennom en tøff tid, og det vil de fortsatt gjøre, sier 18-åringen videre til ABC Nyheter.

Les også: Ap-politiker skulle snakke om trafikksikkerhet - mistet lappen

Les også: UP: – Dette kan koste deg lappen