13 skadd og over 50 evakuert etter brann i Fredrikstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

I alt 13 personer ble skadd og over 50 evakuert i blokkbrannen i Fredrikstad natt til onsdag. Til sammen er 17 personer husløse etter brannen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre av de skadde er polititjenestemenn som fikk i seg røyk i forbindelse med evakueringsarbeidet. Ni beboere ble sendt til legevakten, og én ble brakt til akuttmottaket ved Sykehuset Østfold med brannskader. Dit ble også de tre polititjenestemennene kjørt. Ingen av dem skal være livstruende skadd.

Rundt en time etter midnatt kunne politiet opplyse at brannvesenet hadde kontroll over ilden i blokken i Teglverksveien 15, som ble meldt inn klokka 23.40.

Et stort oppbud av brannvesen, politi og helsepersonell rykket ut til brannstedet da meldingen kom.

– Det var full fyr i takkonstruksjonen da brannvesenet kom til stedet. Røykdykkere har gått gjennom de 18 leilighetene for å forsikre seg om at det ikke er noen der. Vi har ikke fått melding om at de har funnet noen. De som bor i de omkringliggende bygningene, kan flytte tilbake, men blokka er foreløpig ubeboelig, sier operasjonsleder Paul Horne i Øst politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange evakuert

To blokker og flere omkringliggende boliger ble evakuert.

Det vil pågå etterslokking på stedet, og politiet håper de kan få undersøkt brannstedet i løpet av onsdag morgen. Blokka har fått omfattende skader, men de omkringliggende byggene og husene har ikke fått noen materielle skader.

Det ble meldt om mye røyk i området. De som bor der, ble bedt om å lukke vinduer og ventiler for å unngå innsig av røyk.

Blokka som brant, er bygd i murstein, er på tre etasjer og har tre innganger. Den ligger i et område der det også er en god del eldre trehusbebyggelse.

Hjelp fra kriseledelsen

Flammene kunne ses over store deler av Fredrikstad, noe bilder og videoer lokalavisa Fredriksstad Blad har lagt ut, viser.

– Det ble rekvirert to busser for å samle de evakuerte og kjøre dem bort. Vi har engasjert kriseledelsen i kommunen for å sørge for at alle har et sted å bo, sier Horne.

Operasjonsleder opplyser at det gjenstår å få oversikt over skadeomfanget. Brannårsaken er så langt ikke kjent.