SV hevder MDG-ansatt har misbrukt interne SV-sider

MDG-leder Rasmus Hansson (t.v) og SV leder Audun Lysbakken stod i desember sammen imot asylforliket. Nå føler SV seg misbrukt av MDG.
MDG-leder Rasmus Hansson (t.v) og SV leder Audun Lysbakken stod i desember sammen imot asylforliket. Nå føler SV seg misbrukt av MDG. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

 En ansatt ved hovedkontoret til Miljøpartiet De Grønne (MDG) meldte seg inn i SV for å få tilgang til deres interne debattsider. SV reagerer sterkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En usedvanlig sak har dukket opp i den norske partifloraen.

– At en ansatt i et annet parti har blitt medlem av SV for å logge seg inn på vårt interne debattforum er et brudd på den gjensidige respekten de norske partiene har ovenfor hverandre, sier partisekretær i SV, Kari Elisabeth Kaski, i en pressemelding.

19. april ble partisekretæren i SV, orientert av partisekretær Lars Gaupset i MDG om at en ansatt ved partikontoret deres hadde meldt seg inn i SV for å få tilgang til SVs interne debattsider, kalt «Mitt SV».

MDG bekrefter

– Jeg kan bekrefte at en av våre ansatte på vårt hovedkontor registrerte seg som medlem av SV i den hensikt å se hvordan diskusjonsforumet deres er bygd opp, sier MDGs partisekretær Lars Gaupset til ABC Nyheter.

– Det skulle ikke ha skjedd, og jeg har beklaget overfor SV, legger han til.

– Det var en spontan handling som ikke var kjent av ledelsen. Han ville ikke kopiere innhold, men se på den tekniske delen, legger Gaupset til.

– Men han har hatt fullt innsyn i SVs interne debatt?

– Vedkommende var inne i en kort periode kun for å se på de tekniske løsningene.

– Aktivitetsloggen avslører MDG

Partisekretær Kari Elisabeth Kaski i SV mener MDG har brutt den gjensidige respekten norske partier har overfor hverandre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Partisekretær Kari Elisabeth Kaski i SV mener MDG har brutt den gjensidige respekten norske partier har overfor hverandre. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

SV skal ha gått igjennom aktivitetsloggen til internsidene, hvor de ser at det i arbeidstiden har vært aktivitet på det interne debattforumet fra den MDG-ansatte medlemsinnloggingen.

SV mener etter sine undersøkelser av aktivitetsloggen at MDG-inntrengeren har vært lenger innlogget enn det som ble oppgitt.

– Det er et avvik mellom hvor lenge MDG oppgir å ha vært innlogget på Mitt SV, og hvor lenge aktivitetsloggen viser at de faktisk har vært innlogget og aktiv på Mitt SV, skriver Kaski i et brev til MDGs sentralstyre.

Partiet sier i pressemeldingen de tidligere har bistått MDG med praktiske løsninger, blant annet i forbindelse med budsjettarbeid. Derimot har de ved flere anledninger nektet MDG informasjon om «Mitt SV», som er partiets internsider. Internsidene brukes til blant annet til debatt mellom medlemmene.

Ifølge SV skal MDG ha innrømmet at det skal være tatt 4-5 skjermdumpet, som siden er slettet.

– Det fremgår i tillegg av loggene at det har vært vist en interesse for innleggene skrevet på debattforumet, og ikke bare for den tekniske løsningen, skriver Kaski i brevet til MDG.

– Brudd på personvernet

– Hvis medlemmer i politiske partier blir usikker på om de kan diskutere politikk fritt i interne fora, kan det hindre debatten og være et tap for partidemokratiet, sier Kaski som mener det er et brudd på personvernet til SVs medlemmer.

Nå ber SV sentralstyret til MDG, i et brev ABC Nyheter har fått tilgang til, at partiet tar opp problemstillingen i sentralstyret. I tillegg sier SV de vil fakturere MDG for kostnadene med å gå gjennom aktivitetslogg.

Les også: MDG: – Det er ingen menneskerett å kjøre bil

Personvernpolicy