Meny

Widerøe-pilot så drone i luften over Os

En pilot i et Widerøe-fly så tirsdag formiddag en drone bare 100 meter unna i flyet i nesten 1.700 meters høyde. Illustrasjonsfoto: Widerøe / NPK

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En pilot i et Widerøe-fly så tirsdag formiddag en drone bare 100 meter unna i flyet i nesten 1.700 meters høyde mellom Halhjelm og Os i Hordaland.

– Det var piloten som oppdaget dronen. Da hadde flyet en fart på 450 kilometer i timen, sier operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Dronen var hvit og oransje og hadde fire propeller. Den var 100 meter unna flyet vertikalt og horisontalt da piloten så farkosten i 5.500 fots høyde. Widerøe avviser at det skal ha vært en fare for de 62 passasjerene og mannskapet på fire i flyet, men har anmeldt forholdet til politiet.

– Så vidt meg bekjent har et Widerøe-fly aldri vært så nærme en drone. Dette er skummelt og en alvorlig hendelse, sier informasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til avisen.

Les også:

Passasjerfly kolliderte med drone over London

Passasjerfly fem meter unna drone-krasj

Ny drone kan frakte passasjerer

Hirscher raste etter drone-skandale

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus