Meny

15-åring i Ålesund pågrepet etter trusler på internett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 15 år gammel gutt ble sendt mandag kveld pågrepet av politiet i Ålesund, mistenkt å ha framsatt en alvorlig trussel mot et skolemiljø, opplyser politiet på Sunnmøre.

Både Kripos, PST og utenlandsk sikkerhetspoliti ble involvert for å finne 15-åringen.

– Gutten satt natt til tirsdag i avhør på Ålesund politistasjon, men ble løslatt etter at han hadde forklart seg, opplyser politiinspektør Ingmar Farstad i Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

«En spøk»

Overfor politiet bekreftet 15-åringen at det var han som hadde skrevet trusselen, men at det var ment som en spøk.

– Det kan tyde på at han ikke var klar over rekkevidden av det han skrev, sier Farstad.

I avhøret forsikret han at han ikke hadde til hensikt å skade noen.

Trusselen, som ifølge politiet hadde et meget alvorlig innhold, ble oppfanget av Kripos i Oslo mandag ettermiddag. Den var rettet mot et skolemiljø i Norge, men var ikke spesifikk på hvilken skole.

Det aktuelle nettforumet ble kontaktet, men avviste å utlevere bakgrunnsinformasjon på brukernivå uten at det forelå en rettslig kjennelse.

Utenlandsk politi

Kripos oppfattet imidlertid dette som en meget alvorlig sak som det hastet å få avklart. Både Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og samarbeidende polititjenester i andre i andre land ble kontaktet.

– Til slutt var det internasjonalt politisamarbeid som ga resultater. En tjenestemann fra en polititjeneste i utlandet kunne fortelle at trusselen hadde kommet fra en dataenhet med IP-adresse tilhørende Ålesund kommune, sier politiinspektøren.

15-åringen hadde tilgang på maskinen gjennom skolen, og med hjelp fra lokale aktører kunne politiet i Ålesund identifisere vedkommende sent mandag kveld, opplyser politiet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus