Sørbråten-naboene får støtte til søksmål mot staten

Illustrasjonsbilde av det omstridte 22. juli-minnesmerket som skal oppføres på Sørbråten i Hole kommune i Buskerud. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
Illustrasjonsbilde av det omstridte 22. juli-minnesmerket som skal oppføres på Sørbråten i Hole kommune i Buskerud. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Naboene til det omstridte minnesmerket etter 22. juli på Sørbråten i Hole kommune i Buskerud får pengestøtte fra kommunen til et søksmål mot staten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det melder NRK og Ringerikes Blad.

Etter at regjeringen besluttet å oppføre det planlagte minnesmerket, et kunstverk som skjæres ut som et vertikalt sår i terrenget, bestemte Utstranda vel seg for å gå til sak mot staten.

Les også: Naboer reagerer kraftig på Utøya-minnesmerke

Selv om et lite flertall i formannskapet i kommunen sa nei til å støtte den lokale velforeningen, ble saken tatt opp på kommunestyrenivå mandag. Ordførerens forslag var å støtte naboene med 100.000 kroner, det samme beløpet som velforeningen hadde søkt om, men dette ble nedstemt. Et nytt forslag der støtten ble redusert til 25.000 kroner ble imidlertid banket gjennom.

Les også: Regjeringen sier ja til omstridt 22. juli-minnesmerke