Meny

Stemmer om etablering av Jæren kommune

Det kan bli en ny storkommune på Vestlandet. Kartdata: Google

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag er det folkeavstemning om kommunesammenslåing i Time, Klepp og Hå.

Ordførerne i Time, Klepp og Hå kommune har signert en intensjonsavtale for Jæren kommune. Denne er grunnlag for folkeavstemningen.

– Alt kan skje. Det er jo opp til folket å delta i valget. Det er fint vær i dag og gode muligheter. Det er nære veien til valglokalene, sier Arnfinn Rosnes, som er prosessleder hos fylkesmannen, til NRK.

Han påpeker at ordførerne har vært klare på at folket skal lyttes til.

Kommuner som slår seg sammen blir økonomisk belønnet av Kommunaldepartementet, men folket er likevel splittet. Hvis jærbuene konkluderer med at kommunesammenslåing er den rette veien å gå, vil det uansett ta litt tid før den nye kommunen blir etablert.

– Det er Stortinget som skal avgjøre dette til slutt i 2017. Vi skal gi et råd innen 1. oktober. Vi har ikke begynt å tegne på noe kart på Jæren. Vi synes vi skal forbi denne dagen først, og så skal vi se hva den bringer, sier Rosnes til NRK.

Over 5.000 av innbyggerne har forhåndsstemt.

Les også: Annenhver kommune vil holde folkeavstemning

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus