Pasient døde av overdose

Ved en feil satte helsearbeideren i Nordreisa en overdose på en pasient som hadde fått foreskrevet morfin til smertelindring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dødsfallet skjedde under en nattevakt ved Helsesenteret Sonjatun i begynnelsen av måneden. En av pasientene ved helsesenteret skulle få morfin for smertelindring, og vakthavende foreskrev 2,5 milligram. Helsearbeideren som skulle sette sprøyten gjorde en feil, og ga 100 milligram, melder Nordlys.

Overdosen gjorde at pasienten sluttet å puste. Gjenoppliving og motgift ble forsøkt, men kort tid etter ble pasienten erklært død, skriver avisen.

Fylkeslegen og Troms politidistrikt er varslet om hendelsen, og lokalt politi har gjennomført avhør. Fylkeslegen har bedt rådmannen i om å redegjøre for flere forhold omkring hendelsen.

Helse- og omsorgsleder ved Helsesenteret Sonjatun, Bodil Mikkelsen, sier til Nordlys at alle rutiner og prosedyrer ved senteret nå blir gjennomgått

I oktober 2014 døde en annen pasient av feilbehandling ved samme helsesenter. Pasienten hadde fått bedervet sondemat. Fylkeslegen konkluderte at kommunen hadde brutt forsvarlighetskravet i helse - og omsorgstjenesteloven, og helsepersonelloven, skriver Nordlys.

Personvernpolicy