Norges største asylmottak kan havne i Fredrikstad

Et gammelt psykiatrisk sykehus på Veum i Fredrikstad kan bli Norges største asylmottak hvis planene til UDI blir gjennomført.
Et gammelt psykiatrisk sykehus på Veum i Fredrikstad kan bli Norges største asylmottak hvis planene til UDI blir gjennomført. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et gammelt psykiatrisk sykehus på Veum i Fredrikstad kan bli Norges største asylmottak hvis planene til UDI blir gjennomført, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Utlendingsdirektoratet (UDI) kan det bli plass til opptil 1.200 asylsøkere i de gamle lokalene som ble fraflyttet i fjor.

– Det er et stort område som kan innkvartere mange personer. Det er mange ulike bygninger, mange fellesrom og et stort uteområde på dette stedet. Det er offentlig transport ned til Fredrikstad. Det må være noe av det mest optimale vi har per i dag, sier regiondirektør Siv Kjelstrup i UDI til NRK.

Les også: Listhaug vil gi flyktninger på asylmottak kurs i norsk kultur

Les også: IOGT vil ha kurs om alkoholkultur for innvandrere

Ordfører Jon-Ivar Nygård mener 1.200 er mange mennesker og har allerede vært i møte med UDI.

– Det er ikke kommunen som bestemmer om det blir et stort mottak. Det er ikke opp til kommunen å vurdere det, utover det som går på ren byggesaksbehandling og eventuell godkjenning av dispensasjoner, sier han.

På det meste hadde det psykiatriske sykehuset i nærheten av 400 pasienter da det var i drift.

Les også: Liten kontroll over letingen etter forsvunne asylbarn

Les også: – Det er flere enslige mindreårige ute på gatene enn myndighetene har oversikt over