Meny

Mann døde etter å ha blitt tatt av snøskred i Aurland

38-åringen som ble tatt av snøskred i Aurland i Sogn og Fjordane søndag, døde av skadene. Snøskredet gikk i skaret midt på bildet. De tre klatret opp til toppen og frikjørte på ski ned igjen, da skredet gikk. Østre munning av Gudvangatunnelen nede til venstre. Foto: Arne Hofseth (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

38-åringen som ble tatt av snøskred i Aurland i Sogn og Fjordane søndag, døde av skadene.

38-åringen var sammen med to andre menn da skredet gikk i Flenjaeggi i Aurland. De tre drev med frikjøring, og det var de to andre i turfølget som gravde frem mannen etter skredet, ifølge Bergens Tidende.

Det ble gjennomført livreddende førstehjelp på stedet, og mannen var i live da han ble fraktet med luftambulanse til Haukeland universitetssjukehus. Helse Bergen meldte klokken 18.30 at mannen er død, og at pårørende er varslet.

Meldingen om skredet kom rett før klokka 14 søndag. Ifølge avisen skal en skavl skal ha løsnet fra fjellsiden langt over de tre erfarne frikjørerne, og forårsaket raset.

Operasjonsleder Olaug Holme i Innlandet politidistrikt advarer nå mot stor snøskredfare i fjellet.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus