Meny

Tidenes høyeste pott i VikingLotto

TALLSTATISTIKK: Onsdag er totalpotten i VikingLotto på 283 millioner kroner. Data: Norsk Tipping, Grafikk: Sverre Frugård / ABC Nyheter

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lykketallspotten i VikingLotto nærmer seg hele 300 millioner kroner.

Onsdag er det 283 millioner kroner i VikingLotto-potten, noe som er tidenes høyeste premiepott i VikingLotto.

Hvis noen vinner vil vedkommende dermed slå den tidligere rekorden på 216 millioner kroner, som tilhører en mann fra Troms.

Les også:  Kvinne vant over 62 millioner i VikingLotto

Store tall

For å få med deg hele premiepotten trenger du mer enn bare én porsjon flaks. Først må du treffe på 6 vinnertall av 48 mulige, noe som gir en vinnersannsynlighet på 1:12.271.512 pr. rekke. Deretter må du håpe at det såkalte lykketallet som trekkes etterpå befinner seg blant de seks vinnertallene.

Den totale vinnersannsynligheten blir dermed 1:98 millioner pr. rekke, noe som potensielt vil kreve en betydelig tilgang på harelabber og firkløvere.

Les også:  Vant SuperLotto for andre gang

Vant over 10 millioner kroner

Forrige onsdag var en mann fra Oslo på 59 år heldig nok til å være den eneste som klarte å pirke inn de seks vinnertallene. Siden lykketallet ikke ble trukket, satt han igjen med beskjedne 10.338.940 kroner i gevinst.

– Jeg er dypt sjokkert! Akkurat nå er jeg både nummen og rar, sier den overlykkelige mannen når Norsk Tipping ringer.

Han ser ikke bort ifra at han kommer til å unne seg en fin reise, men planlegger først og fremst å bruke pengene til å betale ned gjeld og hjelpe barna.

– Men aller først skal jeg sette meg ned og ta en kopp kaffe. Så skal jeg ringe madammen og fortelle henne nyheten, sier Oslo-mannen til Norsk Tipping.

DELTE UT TI MILLIONER: Programleder May Lisbeth Midtgård Myrvang. Foto: Sverre Houmb
Privatøkonomi
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus