Meny

Død mann funnet i rør på byggeplassen for nytt Munch-museum

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En død mann ble torsdag heist opp fra et rør for fundamentet til det nye Munch-museet i Bjørvika. Området er sperret av, og politiet etterforsker saken.

Politiet ble varslet om funnet klokka 12 av en person som jobber i området. Den døde ble funnet på byggeplassen der det nye Munch-museet, Lambda, skal oppføres, like ved Operaen.

Ukjent årsak

Røret, som den døde lå et godt stykke nede i, skal ha en diameter på om lag 70 centimeter. Operasjonen med å få liket opp uten å skade mulige tekniske spor var en omfattende oppgave for nødetatene på stedet.

– Mannen ble funnet i røret, mer eller mindre uten klær. Foreløpig kan vi ikke si noe om hvordan han har havnet der eller hvordan han har mistet livet. Teknikere er på stedet og mannen vil bli obdusert, sier vaktleder John Rune Lande ved kriminalvakta i Oslo til NTB.

Politiet sa torsdag ettermiddag at ikke kan si hva som har skjedd med mannen og uttalte at alle muligheter blir holdt åpne. Saken omtales som et mistenkelig dødsfall, og den døde er sendt til rettsmedisinsk undersøkelse ved Folkehelseinstituttet. Ifølge vaktlederen var det ingen klare forbindelser som knytter den døde til forsvinninger eller savnetmeldinger.

Urørt

– Området der røret med den døde befinner seg, skal ha stått urørt en stund, og det var først da arbeidet på stedet skulle tas opp igjen torsdag at de fant den døde personen, sier Lande.

Vitner ble torsdag ettermiddag avhørt, og politiet gjennomfører kriminaltekniske undersøkelser på stedet.

Den døde er ikke identifisert. Det eneste politiet kan si, er at det dreier seg om en mann. Det er heller ikke klart hvor lenge han har vært død.

Populært