Drapstiltalt mann tilbake i Norge etter 13 år

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapstiltalte Malik Yusuf, som ble pågrepet i Storbritannia i slutten av februar, er utlevert til Norge og varetektsfengslet i Tromsø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han kom til Tromsø tirsdag, bekrefter politiadvokat Thomas Rye-Holmboe i Troms politidistrikt overfor Nordlys.

Etter å ha vært etterlyst over hele verden siden 6. mars 2003, ble Yusuf pågrepet av politiet i Bolton i Storbritannia 26. februar i år. Politiet i Troms har siden jobbet med å få mannen utlevert.

Bakgrunnen for etterlysningen er at Yusuf i 2002 ble frikjent i Nord-Troms tingrett for forsettlig drap på en medelev i Nordreisa i november året før. Dommen ble anket av statsadvokaten, men før saken kom opp for retten, rømte somalieren fra Norge.

Onsdag besluttet Nord-Troms tingrett at mannen skal varetektsfengsles i fire uker. I kjennelsen fra tingretten står det at faren for straffeunndragelse er forsterket av at tiltalte har mindre tilknytning til Norge nå enn i 2002.

– Tiltalte unndro seg ankeforhandlingen etter å ha vært frifunnet i tingretten, og det må antas nærliggende at han også nå vil forsøke å unndra seg ankebehandlingen om han ikke holdes fengslet, heter det i kjennelsen.

Saken skal opp for Hålogaland lagmannsrett i slutten av jun.