Morten Harket skrinlegger a-ha – igjen

Morten Harket skal ha uttalt til en sveitsisk avis at han er ferdig med a-ha etter at den pågående turneen avsluttes i Bergen 7. mai. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)
Morten Harket skal ha uttalt til en sveitsisk avis at han er ferdig med a-ha etter at den pågående turneen avsluttes i Bergen 7. mai. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Ifølge vokalisten i Norges største gjenforente band, er popeventyret over etter konserten de gjør i Bergen 7. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den sveitsiske avisen Blick som melder dette etter å ha intervjuet Morten Harket i forbindelse med den pågående verdensturneen, som den norske trioen gjør i forbindelse med promoteringen av deres siste alvum «Cast In Steel» som kom ut i fjor.

– A-ha er et avsluttet kapittel. Jeg har hatt noen fantastiske år, men etter denne turneen er det antakelig den endelige slutten. Vi tre står simpelthen ikke nær hverandre nok lenger for å fortsette å spille inn plater, reise verden rundt og spille konserter, sier han i intervjuet ifølge VG.

Les også: A-ha gjenforenes

Vil bryte med forpliktelsene

Ifølge samme kilde skal Harket også ha uttalt at han mener at det å jobbe videre med a-ha må være meningsfylt også på et spirituelt plan, noe det ikke lenge er, om han skal fortsette i bandet sammen med bandkollegene Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy.

Om det Morten Harket sier til den sveitsiske avisen stemmer vil det bryte med bandets forpliktelser overfor plateselskapet. For et år siden - i fjor vår - skrev nemlig bandet under på en samarbeidsavtale som forplikter de tre norske musikerne til å samarbeide i to år.

Les også: Robsahm lager dokumentarfilm om a-ha

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Morten Harket (t.v.) og Pal Waaktaar-Savoy (t.h.) på scenen under a-has konsert i den sveitsiske byen Zurich i forrige uke. Foto: Walter Bieri (EPA)
Morten Harket (t.v.) og Pal Waaktaar-Savoy (t.h.) på scenen under a-has konsert i den sveitsiske byen Zurich i forrige uke. Foto: Walter Bieri (EPA)

Lokkes ikke av penger

Ikke en gang sikre, solide inntekter kan få Harket til å bli i bandet som gjorde ham til verdensstjerne:

– Å, jeg har blitt godt belønnet av a-ha. Jeg trenger ikke å fortsette å gjøre noe jeg ikke egentlig ønsker å gjøre, sier Harket som avviser bestemt at han kommer til å savne kjendiseriet. Han sier i intervjuet at han vil trekke seg tilbake og leve et rolig liv med datteren på syv.

Les også: Morrissey hyller a-ha

– Det er der hjertet ligger. Etter vår siste konsert i Norge 7. mai vil jeg spasere vekk barfot og slå av lyset.

Kan være feilsitert

Bandets manager Harald Wiik vil ikke kommentere uttalelsene overfor VG, fordi han ikke var til stede og kan si om uttalelsene er korrekt gjengitt under oversettelse fra engelsk til tysk, og deretter tilbake igjen til engelsk, men understreker at det er god stemning mellom de tre bandmedlemmene på turneen, som avsluttes i Norge i mai. A-ha spiller flere konserter, både i Stavanger, Oslo og Bergen.

Se også den sinnsyke videoen med nordkoreanere som spiller A-ha