Fortsatt kritisk for brødrene som ble hentet opp livløse fra elv

To brødre på 13 og 15 år ble hentet livløse opp av denne badekulpen i elven i Skjeggedalen i Tyssedal. Det står om livet og de er sendt til Haukeland sykehus i Bergen.
To brødre på 13 og 15 år ble hentet livløse opp av denne badekulpen i elven i Skjeggedalen i Tyssedal. Det står om livet og de er sendt til Haukeland sykehus i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilstanden var søndag fortsatt kritisk for to brødre på 13 og 15 år som ble hentet livløse opp fra en elv i Tyssedal i Odda kommune lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tilstanden er kritisk, opplyser Haukeland universitetssjukehus søndag formiddag.

De to brødrene skulle bade i en kulp ved Tysseelva i Odda kommune da ulykken skjedde. Begge ble funnet på bunnen av det tre meter dype vannet, og begge to var bevisstløse.

– Det var to andre barn i nærheten som plutselig la merke til at de to brødrene ikke greide å holde hodet over vannet, sa Tatiana Knappen ved politiets operasjonssentral til Bergens Tidende.

Det ble satt i gang gjenopplivingsforsøk på stedet, før brødrene ble sendt til Haukeland universitetssjukehus i et Sea King redningshelikopter. Barna på stedet kontaktet voksne, som igjen tok kontakt med politiet.

Ifølge Bergensavisen kom de to brødrene sammen med familien fra Irak til Norge i fjor. Foreldrene reiste rett til sykehuset etter at de ble varslet om ulykken, opplyser politiet. (©NTB)