Flertall i Kirkerådet for vigsel av homofile

Dersom Kirkemøtet går inn for ny vigselsliturgi vil denne kunne vedtas i januar 2017
Dersom Kirkemøtet går inn for ny vigselsliturgi vil denne kunne vedtas i januar 2017 Foto: NTB scanpix/ Illustrasjonsfoto
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag morgen startet Kirkerådet første plenumsbehandling i saken om vigsel av homofile under Kirkemøtet. Flertallet ønsker en ny vigselsliturgi for homofile.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Klokken 8.30 lørdag morgen tok Kirkemøtet fatt på saken om vigsel av likekjønnede, en betent sak som har fått mye oppmerksomhet i forkant av møtet og under kirkevalget i fjor høst.

Forslaget om å utarbeide to liturgier og at Kirken skal ha et kjønnsnøytralt syn på ekteskap har flertall. 15 av 23 medlemmer ønsker at Kirkemøtet vedtar utarbeidelse av liturgi for vigsel av likekjønnede:

– Et flertall i Kirkemøtet mener at det i tillegg til dagens liturgier for ekteskap og forbønn for borgerlig inngått ekteskap mellom kvinne og mann, må utarbeides tilsvarende liturgier som inkluderer likekjønnede par og som kan brukes overfor alle par, står det i sakspapirene.

Mindretallet på 8 medlemmer foreslår derimot at det blir lagt fram en bredere utredning av saken. Mindretallet ønsker et særlig fokus på konsekvensene av likekjønnet vigsel for barns situasjon og rettigheter, og for kirkens helhetlige teologi om familien

Mandag skal Kirkemøtet fatte vedtak om homofile skal få en egen liturgi og kunne vies i kirken. Dersom Kirkemøtet vedtar å gå inn for en ny vigselsliturgi, vil denne kunne vedtas på neste møte, som er i januar 2017. (©NTB)