Flere radikaliserte islamister på asylmottakene

Øyvind Moksnes i Øst politidistrikt sier det er flere asylsøkere i Østfold politiet følger tett på grunn av bekymring for radikalisering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Øyvind Moksnes i Øst politidistrikt sier det er flere asylsøkere i Østfold politiet følger tett på grunn av bekymring for radikalisering. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet i Østfold bekrefter at det er radikaliserte beboere på en rekke asylmottak i fylket og sier at de har bekymringssamtaler med flere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets utlendingsseksjon driver oppsøkende virksomhet på asylmottakene i Østfold. De har satt inn en ekstra patrulje som besøker mottakene og gjør seg kjent med dem som bor der.

– Bakteppet er alvorlig nok, sier radikaliseringskoordinator i Øst politidistrikt, Øyvind Moksnes til NRK.

Les også: PST bekymret for radikalisering på asylmottak

– Vi er kjent med at det er personer som oppholder seg på mottak som er radikalisert, som har med seg ulike typer mental bagasje fra flere land, sier Moksnes.

Han legger ikke skjul på at det er asylsøkere i Østfold politiet følger tett, på grunn av bekymring for radikalisering, men ønsker ikke å si noe om antall.

– Vi kan si det slik at det er bekymringssamtaler i alle de driftsenhetene som Østfold politidistrikt består av.

Les også: Internevaluering i UDI: Økt risiko for IS-medlemmer

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus