Norwegian-fly nødlandet etter at spedbarn fikk hjertestans

Et Norwegian-fly måtte mellomlande i Rovaniemi i Finland.
Et Norwegian-fly måtte mellomlande i Rovaniemi i Finland. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

En passasjer med forsvarsbakgrunn grep inn og reddet barnet da det lå livløst om bord på flyet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et Norwegian-fly som mandag var på vei fra Kirkenes til Gardermoen måtte nødlande da et spedbarn fikk hjertestans. Flyet mellomlandet i Rovaniemi i Finland der barnet ble tatt hånd om av helsepersonell, skriver ifinnmark.no.

Ifølge avisen oppstod det en dramatisk situasjon om bord på flyet der det ble ropt etter helsepersonell. Da ingen reiste seg, grep en uniformert passasjer med forsvarsbakgrunn inn.

– Pasienten var livløs et par minutter. Når vi landet fikk han farge tilbake i ansiktet og skrek, det er et godt tegn, sier redningsmannen Arve M. Aasbak til ifinnmark.no.

Barnet fikk hjertemassasje og tilført oksygen. Aasbak peker på at det var passasjerene som måtte ta ansvar, og er kritisk til Norwegian. Han sier også at den dramatiske hendelsen viser hvor viktig det er å kunne noe om hjerte- og lungeredning.

Pressekontakt i Norwegian Tonje Næss melder til ifinnmark.no at Norwegian finner det første og beste stedet de kan lande i slike situasjoner, og at ambulansen stod klar så fort de landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus